ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

το-συνδικαλιστικο-κινημα-699397

Με αφορμή ότι σήμερα ολοκληρώνεται το 21ο συνέδριο του ΕΚΒ με την εκλογή νέας διοίκησης, ο Μιλτιάδης Ζιάκας, μιλώντας στη στήλη, ανέφερε: «Το συνδικαλιστικό κίνημα και η εργατική τάξη οφείλουν να απαντήσουν στην επίθεση που δέχονται με όρους συνδικαλιστικούς, ταξικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς.

Πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για ευρύτερη συνεργασία με όλες τις άλλες κοινωνικές ομάδες, με τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους, τη νεολαία, ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο λαϊκό πατριωτικό κίνημα που θα αγωνιστεί για την εθνική ανεξαρτησία και τη λαϊκή κυριαρχία του λαού και της χώρας.

Ενα κίνημα που θα θέσει επίσης ζήτημα ανατροπής όλων των μνημονιακών νόμων, θα διεκδικήσει την κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την ουσιαστική αύξηση του κατώτερου μισθού, την κατάργηση των νόμων που έχουν εκχωρήσει τη δημόσια περιουσία στους δανειστές για 99 χρόνια κ.ά.

Τέλος – όπως πρόσθεσε ο ίδιος – θα αναζητήσει ουσιαστική συνεργασία με τα κινήματα των άλλων χώρων της Ευρώπης για να απαιτήσουν συνολικά την αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής, με όρους όμως κοινωνικής αλληλεγγύης, ισόρροπης ανάπτυξης, εργασίας και δημιουργίας, ευημερίας και ειρήνης μεταξύ των λαών που την απαρτίζουν».

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου