ΤΟΠΙΚΑ

«Πόλεμος» χαρακωμάτων για τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο

πόλεμος-χαρακωμάτων-για-τις-ελλείψ-702252

Αναψε φωτιές δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ – Αιχμηρή απάντηση Μαλινδρέτου στα πυρά Χαυτούρα για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Βόλου

Στα «χαρακώματα» η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών, με φόντο τα προβλήματα υποστελέχωσης και την επικείμενη λήξη των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών.

«Φωτιές» άναψε μεταξύ νυν και πρώην διοίκησης το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ της Δευτέρας, το οποίο αναφερόταν σε επιστολή που απέστειλαν στην Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών οι γιατροί Nίκ. Χαυτούρας, νευροχειρουργός, μέλος ΔΣ Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών, Κεράνη Ηλιάνα γενικός ιατρός, μέλος ΔΣ Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών και Γεώργιος Ρήγας, ογκολόγος, αναπληρωματικό μέλος ΔΣ Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών, καταγγέλλοντας τη σημερινή διοίκηση της τοπικής Ενωσης, ότι «αποτελεί δούρειο ίππο στα σχέδια εξαθλίωσης και υποβάθμισης της δημόσιας υγειάς».

Χθες με τη σειρά του ο πρόεδρος της Ενωσης Παύλος Μαλινδρέτος απάντησε στις επικρίσεις που δέχεται, με μία μακροσκελή ανακοίνωση.

Ο κ. Μαλινδρέτος μεταξύ άλλων βάλλει κυρίως κατά του προκατόχου του Ν. Χαυτούρα προσωπικά, κάνοντας λόγο για «πικραμένους παλαιοκομματικούς συνδικαλιστές που πρέπει κάποτε να κατανοήσουν ότι οι διεκδικήσεις δεν γίνονται αποκλειστικά στα ΜΜΕ». Υποστηρίζει, επίσης, πως το προηγούμενο προεδρείο του συλλόγου δεν είχε αποστείλει ή κοινοποιήσει τα τελευταία δύο και πλέον έτη της θητείας του ούτε ένα έγγραφο προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου ή προς το υπ. Υγείας ζητώντας την πρόσληψη προσωπικού.

Υπεραμύνεται των χειρισμών της παρούσας διοίκησης, επισημαίνοντας πως «δεν έχουμε λοιπόν καμία ακάλυπτη πολιτική επιταγή να υπηρετήσουμε» και σημειώνει ότι το διάστημα που ο ίδιος βρίσκεται στο «τιμόνι» της ΕΙΝΚΥΜ και συμμετέχει στο ΔΣ του νοσοκομείου έχουν προσληφθεί 27, ενώ έχουν αποχωρήσει 11 ιατροί και ότι τους προσεχείς μήνες θα φύγουν 3 γιατροί, ενώ στην παρούσα φάση βρίσκονται ήδη σε διαδικασία κρίσης ή τοποθέτησης άλλες 10 – 15 μόνιμες θέσεις ιατρών.

«Όταν κάποιος ως σύγχρονος μάντης κακών, σαν σημερινός Κάλχας κατηγορούσε το νυν προεδρείο από το οποίο έχασε με εκκωφαντική διαφορά στις πρόσφατες δημοκρατικές εκλογές, εμείς με αδιάκοπη προσπάθεια και συνεργασία, αλλά και διεκδίκηση στη διοίκηση, την ΥΠΕ και το Υπουργείο προσπαθούσαμε να καταφέρουμε αν όχι την ανανέωση, τουλάχιστον την επαναπροκήρυξη των θέσεων των συμβασιούχων συναδέλφων.

Σχετικά έγγραφα έχουν κοινοποιηθεί σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ. Τελικά καταφέραμε να αποσπάσουμε τη δέσμευση της διοίκησης ότι θα καταβληθεί η μέγιστη προσπάθεια να επαναπροκηρυχθούν όλες εκείνες οι θέσεις που δεν θα πληρωθούν από μόνιμο προσωπικό. Βέβαια εμείς ενδιαφερόμαστε για την κάλυψη του Νοσοκομείου και όχι για τη δική μας αποκατάσταση ή για την αποκατάσταση των φίλων μας ή αυτών που μας βολεύει», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μαλινδρέτος, απαντώντας στις επικρίσεις περί μη παρέμβασης στο πρόβλημα της υποστελέχωσης.

Απαντώντας, τέλος, στις επικρίσεις για μη συμμετοχή στις πρόσφατες κινητοποιήσεις του κλάδου, ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ επισημαίνει πως «το δικαίωμα της απόφασης για συμμετοχή ή όχι στις απεργίες είναι ιερό για κάθε εργαζόμενο». «Όμως – όπως προσθέτει – ο σκοπός της απεργίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι η ταλαιπωρία των ευαίσθητων ομάδων ασθενών και των συμπολιτών μας». Επίσης εκφράζει την άποψη ότι το μέτρο των απεργιακών κινητοποιήσεων σ’ ένα μεγάλο βαθμό έχει απαξιωθεί και επικαλείται τις απεργίες των τελευταίων δύο χρόνων στον κλάδο των νοσοκομειακών γιατρών για να επισημάνει πως οι απεργοί δεν ξεπερνούσαν σε αριθμό τα δάκτυλα του ενός χεριού.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου