ΤΟΠΙΚΑ

Διεργασίες στις κομματικές οργανώσεις για την επιλογή υποψηφίου στον Βόλο

διεργασίες-στις-κομματικές-οργανώσε-827334

Στα «δύο» τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά σε ποια πρόσωπα συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις για να πάρουν το «χρίσμα»

Μέχρι τέλος του μήνα θα έχει βγει «λευκός καπνός» στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και θα έχει επιλεγεί ο υποψήφιος δήμαρχος που θα στηρίξει το κυβερνών κόμμα στον Δήμο Βόλου.

Σε αυτό τουλάχιστον ευελπιστούν τα στελέχη της ΝΕ του κόμματος τοπικά, τα οποία μπροστά στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των διαφωνιών μεταξύ τους ως προς το πρόσωπο που θα επιλεγεί, αποφάσισαν να ανοίξουν τις διεργασίες σε επίπεδο κομματικής βάσης.

Στο πλαίσιο αυτό προχθές πραγματοποιήθηκε συνέλευση των τριών οργανώσεων του κόμματος από τον Δυτικό Τομέα του Βόλου και την Αγριά στο ξενοδοχείο «Κυψέλη».

Στη συνέλευση κατατέθηκαν απόψεις όσον αφορά στην πορεία του κόμματος στις δημοτικές εκλογές. Σ’ αυτό που σύμφωνα με πληροφορίες συμφώνησαν όλοι είναι ότι «θα πρέπει η απόφαση που θα ληφθεί να είναι ενωτική και κοινά αποδεκτή από όλους ώστε να μπορεί ο υποψήφιος που θα επιλεγεί να διεκδικήσει με αξιώσεις τον Δήμο Βόλου».

Από εκεί και πέρα, δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι η διάσταση απόψεων που καταγράφεται σε επίπεδο Νομαρχιακής, καταγράφηκε και στις τοποθετήσεις των μελών που πήραν τον λόγο για να μεταφέρουν προβληματισμούς, απόψεις, αλλά και την προσωπική τους άποψη ως προς τα πρόσωπα που βολιδοσκοπούνται ή έχει ανακοινωθεί ότι θα είναι υποψήφιοι και θα μπορούσαν να στηριχθούν και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό αρκετά στελέχη φέρεται να δήλωσαν υπέρμαχα της υποψηφιότητας του πρώην αντιδημάρχου Απ. Παντσά, ενώ επίσης καταγράφηκαν τοποθετήσεις υπέρ της συμπόρευσης με το ΚΙΝΑΛ και τον Απόστολο Παπαδούλη. Για τη δική της υποψηφιότητα μίλησε εξάλλου η δημοτική σύμβουλος Φωτεινή Κοκκινάκη ενώ ο Ι. Αποστολάκης φέρεται – σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές – να επανέλαβε τις ενστάσεις του όσον αφορά στο γεγονός ότι η άποψη της δημοτικής ομάδας «Μαζί για τον Βόλο» έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, παρότι όπως τονίστηκε «επί τέσσερα χρόνια εμείς σηκώσαμε το βάρος της αντιπολίτευσης απέναντι στη δημοτική αρχή του Αχ. Μπέου».

Την ερχόμενη εβδομάδα ανάλογη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τις δημοτικές οργανώσεις του Ανατολικού Τομέα του Βόλου, την οργάνωση της Νέας Ιωνίας και της Νέας Αγχιάλου.

Οι τελικές πάντως αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν αφού γίνουν γνωστά και τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που έγινε για τον Δήμο Βόλου.

Μέχρι τότε, παραμένει ρευστό αν θα επικρατήσει η βούληση του κόμματος σε κεντρικό επίπεδο που βλέπει με θετικό μάτι τη συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ στο πρόσωπο του Απ. Παπαδούλη ή τοπικών στελεχών τα οποία θέλουν τον κ. Παντσά, χωρίς να αποκλείεται τελικά και τρίτο πρόσωπο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου