ΤΟΠΙΚΑ

«Αν δεν αγωνιστούμε, ο καναπές δεν αποδίδει»

αν-δεν-αγωνιστούμε-ο-καναπές-δεν-αποδ-829030

Στους δρόμους βγαίνουν πάλι οι συνταξιούχοι – Συλλαλητήριο στις 19 Νοεμβρίου για τα αναδρομικά

Δυναμικά παρόντες στο συνταξιουχικό συλλαλητήριο που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη θα είναι οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας, με φόντο τη διεκδίκηση επιστροφής των χρημάτων που τους έχουν περικοπεί κατά τη διάρκεια των χρόνων της κρίσης.

«Πρέπει να σηκωθούν όλοι από τους καναπέδες. Αν οι περίπου 400.000 συνταξιούχοι που κατέθεσαν αίτηση για να διεκδικήσουν αναδρομικά, είχαν βγει στους δρόμους για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στις περικοπές που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια, η Κυβέρνηση θα υποχρεωνόταν άμεσα να επιστρέψει τα χρήματα», ήταν το μήνυμα που εξέπεμψαν οι εκπρόσωποι όλων των οργανώσεων σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

«Την ερχόμενη Δευτέρα για άλλη μια φορά πρέπει να κινητοποιηθούμε και να διεκδικήσουμε αυτά που μας έκλεψαν. Και με τη χθεσινή τροπολογία πάλι μας «έριξαν» και για μας αποτελεί «Δούρειο Ίππο». Την αξιοπρέπειά μας διεκδικούμε και τα ζητάμε πίσω χωρίς καμία περικοπή. Όσον αφορά στις αιτήσεις, ζητάμε από τους συναδέλφους να είναι προσεκτικοί. Πάνω από 400.000 έχουν προσφύγει ή έχουν κάνει αιτήσεις και ακόμη δεν έχουν δει χρώμα χρήματος. Εμείς διεκδικούμε χωρίς αιτήσεις να μας δώσουν πίσω όσα παρακράτησαν», τόνισε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ, Θανάσης Κοντονίνας.

Από την πλευρά του ο Κώστας Γερογιάννης, γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ ΤΕΒΕ – ΤΣΑ, εξέφρασε την άποψη ότι μόνο η δυναμική και μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων στις κινητοποιήσεις αποτελεί εγγύηση ότι θα πάρουν τα χρήματά τους, ενώ ο αντιπρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων Γιώργος Χαρμάνης ήταν επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης επειδή όπως είπε ψήφισαν τους μνημονιακούς νόμους και κάλεσε τους συνταξιούχους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις.

«Μας φοβούνται και αυτό πρέπει να το καταλαβαίνουν οι συνάδελφοι που κάθονται στον καναπέ. Αν βγούμε όλοι στον δρόμο οι πολιτικοί θα τρομάξουν. Το μόνο που έψαχναν είναι πώς θα κόψουν συντάξεις. Καλούμε τα μέλη μας τη Δευτέρα το πρωί να είναι στο δημαρχείο για αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως ο καναπές δεν αποδίδει», σημείωσε με νόημα εκ μέρους των συνταξιούχων τσιμεντεργατών ο πρόεδρος του σωματείου Θανάσης Μούτος.

Τέλος εκ μέρους των συνταξιούχων ΙΚΑ Βόλου, ο πρόεδρος Γ. Ρούσσας επανέλαβε ότι οι κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος και ότι η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει πολιτική λύση, υπογραμμίζοντας επίσης ότι «ο νόμος Κατρούγκαλου βάζει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση», όπως είπε.

Η μετάβαση στο συλλαλητήριο είναι δωρεάν. Τα λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Δευτέρα θα αναχωρήσουν από το δημαρχείο του Βόλου στις 7:30 π.μ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου