ΤΟΠΙΚΑ

Στην πόρτα της εξόδου οι επικουρικοί του πρώην ΠΕΔΥ στον Βόλο

στην-πόρτα-της-εξόδου-οι-επικουρικοί-τ-831292

Νέα αποδυνάμωση για τα ιατρεία του πρώην ΠΕΔΥ στον Βόλο – Καθημερινά εξυπηρετούνται 300 ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι

Την πόρτα της εξόδου βλέπουν οι τρεις επικουρικοί γιατροί που απασχολούνται στα ιατρεία του πρώην ΠΕΔΥ Βόλου. Πρόκειται για έναν καρδιολόγο, ένα γυναικολόγο και ένα μικροβιολόγο, οι οποίοι όπως λένε οι πληροφορίες οι συμβάσεις τους δεν πρόκειται να ανανεωθούν.

Η αποχώρησή τους αναμένεται να επιτείνει την αποδυνάμωση των ιατρείων, στα οποία προσφεύγουν καθημερινά κατά μέσο όσο 300 ασφαλισμένοι, σε προγραμματισμένα ραντεβού των ειδικοτήτων που έχουν απομείνει ανέγγιχτες.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ τα ιατρεία του πρώην ΠΕΔΥ στον Βόλο είναι αποδεκατισμένα σε νευραλγικές ειδικότητες και ενώ το Υπουργείο επιθυμεί να διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 9 το βράδυ.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την καταγραφή της διεύθυνσης του πρώην ΠΕΔΥ στον Βόλο επείγει η άμεση πρόσληψη γιατρών ειδικοτήτων, όπως παθολόγοι, παιδίατροι, ωτορινολαρυγγολόγοι, νευρολόγοι, οφθαλμίατροι και καρδιολόγοι.

Οι γιατροί πάντως αντιδρούν στην επιχειρούμενη διεύρυνση του ωραρίου, υπογραμμίζοντας πως θα μπορούσε να εφαρμοστεί αν υπήρχαν όλες οι ειδικότητες των γιατρών αφενός και αφετέρου αν το υπουργείο φρόντισε προηγουμένως να εξασφαλίσει τη φύλαξη των κτιρίων που στεγάζονται τα δημόσια ιατρεία του ΠΕΔΥ. «Όταν απουσιάζουν νευραλγικές ειδικότητες από το ΠΕΔΥ δεν είναι δυνατόν το Υπουργείο να ζητά από τις ΥΠΕ να προχωρήσουν σε διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας. Εμείς είμαστε εκείνοι που πρώτοι θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τους ασφαλισμένους. Σε συνθήκες όμως που θα επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Αν δεν υπάρχουν γιατροί και αν δεν μπορεί να διασφαλιστεί η φύλαξη των κτιρίων, είναι δύσκολο ένας ή μία γιατρός να παραμένει μέχρι τις 9 το βράδυ σε ένα κτίριο άδειο και έρμαιο» τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Μπακούλας, διευθυντής της νομαρχιακής μονάδας των ιατρείων του πρώην ΠΕΔΥ στην οδό Παπαδιαμάντη στον Βόλο.

Να σημειωθεί ότι στις 19 Νοεμβρίου η Ομοσπονδία Γιατρών ΠΕΔΥ- ΕΟΠΥΥ θα έχει νέα συνάντηση με τον υπ. Υγείας Α. Ξανθό ζητώντας να ανανεωθούν οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών. Επιπλέον η Ομοσπονδία ζητά να δρομολογηθούν επιτέλους ,οι προσλήψεις μόνιμων γιατρών για τις οποίες έχει δεσμευτεί το υπουργείο εδώ και ένα περίπου εξάμηνο αλλά ακόμη δεν έχουν δρομολογηθεί.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου