ΤΟΠΙΚΑ

Ερίζουν για τα αναδρομικά ~ Στα δύο οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Βόλου

ερίζουν-για-τα-αναδρομικά-στα-δύο-οι-ε-834147

Παραταξιακές τριβές στο σωματείο με φόντο το πώς θα διεκδικηθεί η επιστροφή δώρων και επιδομάτων

Στα δύο το σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου, με φόντο τη διεκδίκηση των αναδρομικών των νοσοκομειακών υπαλλήλων. Πλειοψηφία και μειοψηφία ερίζουν για το αν θα κατατεθούν αγωγές ή αν αρκούν οι αιτήσεις που έχει υποδείξει η ΑΔΕΔΥ ως ο ασφαλέστερος δρόμος για να μην παραγραφούν δώρα και επιδόματα. Όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ σε λίγες μέρες έχουν καθοριστεί οι εκλογές για το υπηρεσιακό συμβούλιο.

Στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει στους κόλπους του σωματείου, τα μέλη της μειοψηφίας κ.κ. Λεωνίδας Αναστασίου, Φούλη Τσιώμου, Λεμονιά Πατρώνη αποδίδουν στην πλειοψηφία «πρεμούρα ώστε να οδηγηθούν οι εργαζόμενοι άρον – άρον σε κατάθεση αγωγών για τα επιδόματα και τα δώρα, παρά τις αντίθετες οδηγίες της ΑΔΕΔΥ». Οι προαναφερθέντες κάνουν λόγο «για μικροσυνδικαλιστικές σκοπιμότητες με απώτερο στόχο την πολιτική εκμετάλλευση του θέματος ενόψει των εκλογών στο υπηρεσιακό συμβούλιο» και προς επίρρωση της κριτικής που ασκούν προς την πλειοψηφία αναφέρουν ότι ενώ οι προσφορές των δικηγορικών γραφείων έχουν κατατεθεί πριν από μήνες στον σύλλογο χωρίς καν να έχουν πρωτοκολληθεί, ανασύρονται 20 ημέρες πριν τις εκλογές και επίσης η προθεσμία για την υποβολή αγωγών ξεκίνησε από χθες 1η Νοεμβρίου και τελειώνει σε εννέα ημέρες, μία ημέρα μετά τις εκλογές. «Τέτοιες διαδικασίες εξπρές είναι πρωτοφανείς στη λειτουργία του συλλόγου για κατάθεση αγωγών», επισημαίνουν τα μέλη της μειοψηφίας και επαναφέρουν την πρότασή τους για παράταση της προθεσμίας συμμετοχής στην αγωγή, ώστε να έχουν την οικονομική δυνατότητα οι εργαζόμενοι να πληρώσουν τα παράβολα.

«Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να διχάσουμε τους εργαζόμενους. Γι αυτό τους καλούμε να αξιολογήσουν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα δεδομένα και να αποφασίσουν για τη στάση τους παίρνοντας προσωπικά την ευθύνη για κάθε τους επιλογή. Πιστεύουμε όμως πως αυτό χρειάζεται άνεση χρόνου ώστε να σταθμιστούν όλα τα δεδομένα καλά και να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα με όσους έχουν κάνει ήδη αγωγές στο παρελθόν. Γι αυτό θα πρέπει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πιέσουν το προεδρείο για να παραταθεί η προθεσμία για τουλάχιστον άλλες 15 ημέρες» καταλήγει η μειοψηφία στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου