ΤΟΠΙΚΑ

Παραίτηση Ν. Οικονόμου από το ΚΙΝΑΛ ~ Επικαλείται λόγους αρχής

παραίτηση-ν-οικονόμου-από-το-κιναλ-επ-834492

Μετά τη δημόσια διαφωνία για τις διαδικασίες επιλογής του Απ. Παπαδούλη στον Δήμο Βόλου – Ουδέν σχόλιο από το κόμμα

Βαθαίνει το χάσμα μεταξύ Κινήματος Αλλαγής και «Επιλογής Ευθύνης» με φόντο την ανακοίνωση στήριξης της υποψηφιότητας του Απόστολου Παπαδούλη στον Δήμο Βόλου. Λίγες ώρες μετά τη δημόσια τοποθέτηση της Νατάσας Οικονόμου κατά των επιλογών του ΚΙΝΑΛ στον Δήμο Βόλου, στη 1.39 τα ξημερώματα της Τρίτης η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης υπέβαλε την παραίτησή της και από τη Νομαρχιακή Επιτροπή, στην οποία είχε διοριστεί από τη Χαριλάου Τρικούπη, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες πριν από τον Βόλο, όπου βρέθηκε για να ανακοινώσει την υποψηφιότητα Παπαδούλη, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και εξ απορρήτων της Φώφης Γεννηματά, είχε προειδοποιήσει ευθέως πως όσοι δεν συνταχτούν με τον Απόστολο Παπαδούλη θα διαγραφούν από το ΚΙΝΑΛ.

Στη λακωνική ανακοίνωση που έφτασε στο e-mail της γραμματέως της ΝΕ ΚΙΝΑΛ Φούλης Τσιώμου, η Νατάσα Οικονόμου επισημαίνει τα εξής: «Υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας για λόγους αρχής».

Υπενθυμίζεται, πως νωρίτερα τη Δευτέρα η Νατάσα Οικονόμου ως επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» με ανακοίνωσή της επέκρινε το ΚΙΝΑΛ ότι με τους χειρισμούς του «παραβίασε απροκάλυπτα την πολιτική αυτονομία της αυτοδιοικητικής παράταξης «Επιλογή Ευθύνης», εξέφρασε την εκτίμηση ότι «οι χειρισμοί που ακολουθήθηκαν αδικούν και τραυματίζουν την υποψηφιότητα του κ. Παπαδούλη» και δήλωσε υπέρμαχη μίας ευρύτερης συνεργασίας των αυτοδιοικητικών παρατάξεων.

Εκ μέρους της ΝΕ του Κινήματος Αλλαγής στον Βόλο μέχρι αργά το βράδυ δεν υπήρξε καμία επίσημη αντίδραση μετά την παραίτηση της κ. Οικονόμου. Η ίδια πάντως η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» σε προσωπικό της σχόλιο στο fb, αφού έγινε γνωστή η παραίτησή της σχολίασε: «Θα λείψω για δύο βδομάδες εκτός Ελλάδας, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού σχολικού προγράμματος. Η παραίτησή μου από τη Νομαρχιακή Επιτροπή – όχι από το ΚΙΝΑΛ – ήταν αυτονόητη, από τη στιγμή που ήμουν διορισμένο μέλος και διαφώνησα με τον χειρισμό ενός κορυφαίου ζητήματος».

Τέλος υπογραμμίζεται πως στη Νομαρχιακή θα παραμείνει μέλος ο Φώτης Λαμπρινίδης, μέλος της αυτοδιοίκησης του ΚΙΝΑΛ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου