ΤΟΠΙΚΑ

Διεργασίες σε πλήρη εξέλιξη για τον Δήμο Βόλου

διεργασίες-σε-πλήρη-εξέλιξη-για-τον-δή-836734

Πώς είδαν στον ΣΥΡΙΖΑ την υποψηφιότητα Παπαδούλη – Το μήνυμα Κεγκέρογλου στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Απόστολου Παπαδούλη στον Δήμο Βόλου, το ενδιαφέρον στρέφεται στις επόμενες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένο ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες και διαβουλεύσεις για την αναζήτηση «κοινού δρόμου» στην πορεία προς τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Στο Κίνημα Αλλαγής εκτιμούν ότι το ενδεχόμενο συμπόρευσης παραμένει ισχυρό, παρά τις ενστάσεις που έχουν εκφραστεί από μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο Νομαρχιακής Επιτροπής που διάκεινται περισσότερο θετικά υπέρ του κ. Απόστολου Παντσά. Για αυτό και το κάλεσμα συνεργασίας όχι μόνο παραμένει σε ισχύ, αλλά όπως έλεγαν χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ μέλη της ΝΕ ΚΙΝΑΛ, απευθύνεται και στα υπόλοιπα κόμματα, όπως το διατύπωσε προχθές από τον Βόλο ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου κάνοντας άνοιγμα σ’ όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου. Το ίδιο έκανε χθες σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις και ο κ. Απ. Παπαδούλης, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως «είναι τιμητικό που το ΚΙΝΑΛ στηρίζει την ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου, θα επιδιώξω όμως να έχω συνεργασία με όλες τις ευρύτερες δυνατές συνεργασίες εντός του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου, ώστε να μπορέσω να συνθέσω την καλύτερη δυνατή ομάδα για να κερδίσουμε τις εκλογές στον Δήμο Βόλου».

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, στην κατεύθυνση της ενωτικής καθόδου και προκειμένου να αποφευχθούν διαρροές στελεχών από το ψηφοδέλτιο που θα συγκροτήσει ο κ. Παπαδούλης, το ΚΙΝΑΛ είναι αποφασισμένο να λάβει ακόμη και πειθαρχικά μέτρα, όπως ξεκαθάρισε προχθές στη δημοτική συνέλευση ο κ. Κεγκέρογλου απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Το Κίνημα Αλλαγής πήρε μία απόφαση την οποία οφείλουν να σεβαστούν και να στηρίξουν όλοι. Σε διαφορετική περίπτωση ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Είναι σαφές ότι όποιος το κάνει, αυτομάτως θέτει τον εαυτό του εκτός Κινήματος Αλλαγής», φέρεται να διαμήνυσε ο γραμματέας της ΚΟ και εξ απορρήτων της κ. Φώφης Γεννηματά.

Διαβουλεύσεων συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Ερωτηθείς χθες ο συντονιστής της ΝΕ Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ κ. Κων. Βογιατζής να σχολιάσει την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Παπαδούλη από το Κίνημα Αλλαγής, υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Η τοπική οργάνωση του ΚΙΝΑΛ διαχωρίζει τη θέση της από τη γραμμή της κ. Γεννηματά που αρνείται διαρκώς τον διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δείχνει ότι τοπικά υπάρχει μία διάθεση συνεργασίας σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στο κέντρο». Η δήλωση αυτή ενδεχομένως θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι αφήνει ένα «παράθυρο» στη συνέχιση διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο κομματικών επιτελείων τοπικά. Ο κ. Βογιατζής πάντως απαντώντας πάνω σ’ αυτό στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σημείωσε πως «είναι άλλο πράγμα η συμπεριφορά και η στάση των πολιτικών κομμάτων και άλλο πράγμα η συζήτηση επί προσώπων».

Συμπλήρωσε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να πάρει βεβιασμένες αποφάσεις, αν πρώτα δεν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαβούλευσης και διαλόγου με πρόσωπα που εμφανίζονται να είναι δυνητικά υποψήφιοι στον Δήμο Βόλου. «Από τη στιγμή που τον περασμένο Ιούλιο δηλώσαμε πως είμαστε ανοιχτοί σε συζητήσεις και επαφές με όσα στελέχη θέλουν να αλλάξει σελίδα ο Βόλος, είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε αυτό τον διάλογο», τόνισε ο κ. Βογιατζής κάνοντας ακόμη γνωστό πως την «πόρτα» του ΣΥΡΙΖΑ χτύπησαν τις τελευταίες μέρες άλλα δύο πρόσωπα που ζήτησαν «ακρόαση» δηλώνοντας ότι ενδιαφέρονται να αναμιχθούν στα δημοτικά πράγματα, δεν αποκάλυψε ωστόσο ονόματα.

Ο κ. Βογιατζής διευκρίνισε επίσης, ότι αύριο στη Λάρισα που θα συνεδριάσει το περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ παρουσία του γραμματέα του κόμματος κ. Πάνου Σκουρλέτη, η συζήτηση θα επικεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και δεν θα γίνει καμία συζήτηση για τον Δήμο Βόλου. Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας πάντως όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι θα ανακοινωθεί συμπόρευση με το ψηφοδέλτιο του κ. Νίκου Τσιλιμίγκα που στηρίζεται από το ΚΙΝΑΛ.

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόλο αναμένεται να συνεδριάσει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, χωρίς πάντως και τότε να είναι προγραμματισμένο να ανακοινωθεί ο υποψήφιος δήμαρχος, αν μάλιστα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι επαφές, σύμφωνα πάντα με τον κ. Βογιατζή.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου