ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλία Σκουρλέτη για τον Δήμο Βόλου

πρωτοβουλία-σκουρλέτη-για-τον-δήμο-βό-729454

Απ. Παντσάς και Απ. Παπαδούλης φέρεται να είναι το επικρατέστερο «δίδυμο» στην τελική ευθεία – Πώς διαμορφώνονται οι συσχετισμοί στην τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Το κατώφλι της Κουμουνδούρου αναμένεται να περάσουν αύριο Πέμπτη – σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ – τα στελέχη της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόσκληση έγινε από τον ίδιο τον γραμματέα του κόμματος κ. Πάνο Σκουρλέτη, ενώ σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετέχουν και οι βουλευτές του Νομού Μαγνησίας. Η ατζέντα της συζήτησης θα αφορά στον Δήμο Βόλου και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η κομματική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να είναι προβληματισμένη. Με αφορμή τη συζήτηση για τα πρόσωπα τα οποία υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να στηριχθούν από το κυβερνών κόμμα στον Δήμο Βόλου, έχει δημιουργηθεί η αίσθηση ενός εσωτερικού διχασμού στην τοπική οργάνωση.

Υπό το πρίσμα αυτών των δεδομένων, στην αυριανή σύσκεψη αναμένεται να αναζητηθεί η χρυσή τομή, ώστε να αμβλυνθεί η εσωκομματική αντιπαράθεση που σοβεί παρασκηνιακά στον Βόλο. Στελέχη που γνωρίζουν καλά την ανθρωπογεωγραφία της τοπικής οργάνωσης του κυβερνώντος κόμματος, εκτιμούν πως για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να σταματήσουν οι διαρροές και να γίνει συζήτηση επί της ουσίας πάνω στο πολιτικό πλαίσιο που έχει εγκρίνει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο μιλά για συνεργασίες με προοδευτικό πρόσημο «δείχνοντας» προς το Κίνημα Αλλαγής.

Σύμφωνα με το πολιτικό ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών, ο πρώην αντιδήμαρχος Βόλου, γιατρός Απόστολος Παντσάς και ο οικονομολόγος, πρώην διευθυντής της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας Απόστολος Παπαδούλης είναι τα δύο πρόσωπα που μέχρι τώρα φαίνεται ότι συγκεντρώνουν τις περισσότερες προϋποθέσεις, ώστε να είναι οι επικρατέστεροι δυνητικοί υποψήφιοι.

Σε επίπεδο επιρροής, ο κ. Απ. Παντσάς φέρεται να έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας της ΝΕ του κόμματος τοπικά, χωρίς όμως αυτό κατ’ ανάγκη να μπορεί να εκληφθεί ως πρόκριμα, όσο από τον ΣΥΡΙΖΑ διατείνονται σ’ όλους τους τόνους πως αυτό που προέχει είναι η συγκρότηση μίας ευρύτερης αυτοδιοικητικής συμμαχίας και αυτό προϋποθέτει συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ, το οποίο μόλις ξεκίνησε επίσημα τις διαδικασίες διαβούλευσης, σε διαπροσωπικό επίπεδο, ωστόσο έχει βολιδοσκοπήσει τον κ. Απ. Παπαδούλη.

Τέλος να σημειωθεί, ότι υπάρχει πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του γιατρού – μαιευτήρα Χρήστου Βενέτη, ο οποίος επίσης έχει εκφράσει τη βούλησή του να ηγηθεί ψηφοδελτίου στον Δήμο Βόλου με στελέχη από όλους τους χώρους και η πρόθεσή του αυτή δεν αφήνει αδιάφορο ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου