Αυτά ούτε στην Τανγκανίκα δεν γίνονται

αυτά-ούτε-στην-τανγκανίκα-δεν-γίνοντα-732194

Μπορεί να ενοχλείται το Μαξίμου από τις ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης, όμως τα όσα υποστηρίζουν τα κόμματα απηχούν την πραγματικότητα. Ο πρωθυπουργός είναι πλέον όμηρος του κ. Καμμένου που τον εκβιάζει καθημερινά. Διαφωνεί μαζί του δημόσια, του το λέει κατάμουτρα και τον έχει καταστήσει ουσιαστικά πρωθυπουργό υπό προθεσμία, προαναγγέλλοντας ότι θα τον ρίξει και την ίδια στιγμή παραμένει υπουργός

Οποιος μέχρι τώρα πίστευε ότι με την πρώτη φορά κυβέρνηση της Αριστεράς τα έχει δει όλα, διαψεύστηκε για μία ακόμη φορά. Διότι προφανώς δεν είχε βιώσει πρωθυπουργό να εκλιπαρεί τους υπουργούς του να μην τον ρίξουν, πρωθυπουργό να προΐσταται ενός υπουργικού συμβουλίου στο οποίο υπουργοί αλληλοκαρφώνονται μεταξύ τους για τον τρόπο που διαχειρίζονται (επιδέχεται πολλών ερμηνειών αυτό) μυστικά κονδύλια και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να μην έχει τα κότσια να διώξει και τους δύο υπουργούς… που έχουν κάνει μπάχαλο την Κυβέρνηση.

Ο Νίκος Κοτζιάς δεν ήταν ο καλύτερος υπουργός που θα μπορούσε να έχει χώρα αυτή την περίοδο. Αντιθέτως. Ηταν εκείνος μαζί με τον πρωθυπουργό που με τη δυμφωνία των Πρεσπών έβαλαν την υπογραφή τους στην παραχώρηση της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής ταυτότητας στους γείτονες Σκοπιανούς. Ηταν εκείνος που ανακάλυψε ότι υφίσταται θέμα Αλβανικό και ο οποίος λοιδορούσε με περίσσιο θράσος και αλαζονεία όποιον διαφωνούσε μαζί του και ο οποίος αντιμετώπιζε τις εθνικές ανησυχίες του ελληνικού λαού με ύφος «μπλαζέ» και ειρωνικό, ενώ δεν το δικαιούνταν, διότι στη θέση αυτή διορίστηκε ως εξωκοινοβουλευτικός, χωρίς να μπει καν στη βάσανο της λαϊκής ετυμηγορίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ασφαλώς και είχε δικαίωμα να διώξει τον Κοτζιά. Υπουργός που δεν έχει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού έπρεπε να είχε φύγει χθες. Το ερώτημα όμως είναι γιατί δεν διώχνει και τον Καμμένο; Αφού ανέλαβε ο ίδιος το Υπουργείο Εξωτερικών για να διασφαλίσει την υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών, όπως λέει – γεγονός που επίσης δείχνει πόσο γερά προσηλωμένος είναι στο «άρμα» των δυτικών που θέλησαν να επιβάλουν τη δική τους λύση στο Σκοπιανό – δεν θα έπρεπε αυτομάτως να απομακρύνει και τον Καμμένο που δεν χάνει ευκαιρία να τον φοβερίζει ότι θα τον ρίξει αν την υλοποιήσει;

Μπορεί να ενοχλείται το Μαξίμου από τις ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης, όμως τα όσα υποστηρίζουν τα κόμματα απηχούν την πραγματικότητα. Ο πρωθυπουργός είναι πλέον όμηρος του κ. Καμμένου που τον εκβιάζει καθημερινά. Διαφωνεί μαζί του δημόσια, του το λέει κατάμουτρα και τον έχει καταστήσει ουσιαστικά πρωθυπουργό υπό προθεσμία, προαναγγέλλοντας ότι θα τον ρίξει και την ίδια στιγμή παραμένει υπουργός. Αυτά ούτε στην Τανγκανίκα δεν γίνονται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου