Οι ψευδαισθήσεις δεν ωραιοποιούν την πραγματικότητα

οι-ψευδαισθήσεις-δεν-ωραιοποιούν-την-744420

Το τεχνητό κλίμα ευφορίας που ανακυκλώνουν είτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, είτε ο κυβερνητικός του εταίρος, είτε οι υπόλοιποι υπουργοί, αφορά μόνο τους ίδιους και το κομματικό τους ακροατήριο και κανέναν άλλο.

Μετά τα μνημόνια, τους δανειστές, τους θεσμούς, τα μεσοπρόθεσμα, όρους που μέχρι πριν από οκτώ χρόνια αγνοούσαμε, αναγκαστήκαμε όμως να μάθουμε ελέω της κρίσης, ήρθε ο όρος κανονικότητα.

Σύμφωνα λοιπόν με το λεξικό, κανονικότητα σημαίνει το να συμβαίνουν τα γεγονότα όπως συνηθίζουν ή όπως έχει οριστεί.

Ο όρος προσφιλής στους κυβερνώντες οι οποίοι αρκετά πριν την τυπική έξοδο από τα μνημόνια και πολύ περισσότερο μετά τις 21 Αυγούστου, χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη λέξη ως «καραμέλα». Κανονικότητα απ’ εδώ, κανονικότητα από εκεί και τι δεν έχουμε ακούσει πια.

Αν δεν κατοικείς μάλιστα σ’ αυτή τη χώρα και είσαι στην κατηγορία των «τρίτων», ενδεχομένως να νομίζεις ότι πράγματι επιστρέψαμε στην κανονικότητα.

Ποια κανονικότητα όμως; Την κανονικότητα των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, με τους εργαζόμενους να αισθάνονται εν δυνάμει άνεργοι διότι οι περισσότερες επιχειρήσεις φυτοζωούν, με τους συνταξιούχους να ξεροσταλιάζουν από τα ξημερώματα για να πληρωθούν συντάξεις ψίχουλα, με τους μικρομεσαίους να υπόκεινται καθημερινά να ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά διότι δεν καταφέρνουν να «σταυρώσουν» ευρώ στα ταμεία τους και, και, και…..

Δεν ισχυριζόμαστε ότι μετά από τρία μνημόνια και τόσο ζόρι μπορεί η χώρα να επιστρέψει από τη μία στιγμή στην άλλη στην κανονικότητα. Η Κυβέρνηση το υποστηρίζει εξ’ ου και η ένσταση.

Οι πληγές είναι πολλές και για να επουλωθούν χρειάζεται να περάσει αρκετός χρόνος ακόμη.

Οταν όλοι γνωρίζουμε ότι ως χώρα, είμαστε υποχρεωμένοι να πιάνουμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους προκειμένου να εξυπηρετούμε το χρέος, όταν οι όποιες ιεραρχήσεις και προτεραιότητες ξέρουμε ότι θα περνάνε πρώτα από την κρησάρα των δανειστών και υπό την αίρεση της δικής τους έγκρισης θα μπορούν να λάβουν τη μορφή εφαρμοσμένων πολιτικών, αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι καμία κανονικότητα δεν υφίσταται.

Aντιθέτως, υπάρχει μία χώρα δεσμευμένη με σκληρή επιτροπεία, με μέτρα ψηφισμένα που διατηρούν την κοινωνία σε καχεξία για πολλά χρόνια ακόμη.

Το τεχνητό κλίμα ευφορίας που ανακυκλώνουν είτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, είτε ο κυβερνητικός του εταίρος, είτε οι υπόλοιποι υπουργοί, αφορά μόνο τους ίδιους και το κομματικό τους ακροατήριο και κανέναν άλλο. Οι πολίτες που βιώνουν καθημερινά τις δυσκολίες, δεν έχουν την πολυτέλεια των ψευδαισθήσεων που καλλιεργούν οι ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Τα προβλήματα είναι εδώ, είναι πολλά και απαιτούν λύσεις. Η αλήθεια δεν κρύβεται πλέον, όσα φτιασιδώματα και αν χρησιμοποιήσει το Μαξίμου και οι δορυφόροι του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου