Στα «νύχια» του διεθνή παράγοντα

στα-νύχια-του-διεθνή-παράγοντα-747065

Μόλις τελειώσουν με τα Σκόπια, το βλέμμα τους θα στραφεί και πάλι στην Ελλάδα. Θέλουν οπωσδήποτε η συμφωνία να κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή. Οι πιέσεις που θα ασκηθούν σε πολιτικά κόμματα θα είναι ασφυκτικές, αν και ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έχουν διαμηνύσει πως «ώς εδώ και μη παρέκει»

Ο διεθνής παράγοντας για μία ακόμη φορά δίνει τα ρέστα του μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τα γεωπολιτικά του συμφέροντα.

Αμερικανοί, Γερμανοί, Γάλλοι, σύσσωμη η διεθνής κοινότητα ασκεί ασφυκτικές πιέσεις σε πολιτικούς και πολίτες της γείτονος χώρας των Σκοπίων, ενόψει του δημοψηφίσματος στις 30 Σεπτεμβρίου.

Εξόφθαλμη, αντιδημοκρατική και απαράδεκτη ωμή παρέμβαση στη λειτουργία ενός κράτους στον βωμό της εξυπηρέτησης των συμφερόντων τους.

Απροκάλυπτα εκβιάζουν και πιέζουν πολιτικούς, βάζουν διλήμματα στους πολίτες, διότι δεν θέλουν ούτε καν να σκέφτονται ότι το δημοψήφισμα θα είναι μία αρνητική απάντηση στη συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως άρον – άρον πίεζαν πριν από λίγους μήνες Αθήνα και Σκόπια για να συμφωνήσουν, τώρα ήρθε η ώρα του δημοψηφίσματος και επανήλθαν. Μόλις τελειώσουν με τα Σκόπια, το βλέμμα τους θα στραφεί και πάλι στην Ελλάδα. Θέλουν οπωσδήποτε η συμφωνία να κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή. Οι πιέσεις που θα ασκηθούν σε πολιτικά κόμματα θα είναι ασφυκτικές, αν και ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έχουν διαμηνύσει πως «ώς εδώ και μη παρέκει».

Μιλάμε δηλαδή πολύ απλά για ένα «γεωπολιτικό παιχνίδι» που αφορά στον διεθνή παράγοντα και τα συμφέροντά του και όχι τα συμφέροντα δύο λαών, στην προκειμένη περίπτωση Ελλήνων και Σκοπιανών.

Είναι οι ίδιοι παράγοντες που τη δεκαετία του ’90 διαμέλισαν τη Γιουγκοσλαβία για να εξυπηρετήσουν και τότε τα συμφέροντά τους.

Τρέμουν και μόνο στην ιδέα να μην περάσει η συμφωνία των Πρεσπών και τρέχουν να αποτρέψουν ενδεχόμενο ναυάγιο.

Και μόνο το ότι επιστρατεύθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να στείλει επιστολή (που σε ένα κείμενο 122 λέξεων αναφέρει 6 φορές τα Σκόπια ως «Μακεδονία», γεγονός που δείχνει την αποφασιστικότητά τους να κλείσει το θέμα) στον Σκοπιανό ομόλογό του, η Μέρκελ που επισκέφτηκε τη γείτονα χώρα, ο Μακρόν που έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα διαβεβαιώνοντάς τον ότι με την «ιστορική συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη της “Μακεδονίας” στην ΕΕ», προδίδει την τεράστια ανησυχία που υπάρχει εξαιτίας των μεγάλων αντιδράσεων όχι μόνο του ελληνικού λαού, αλλά και πολιτών των Σκοπίων, που στις δημοσκοπήσεις για το επικείμενο δημοψήφισμα μόνο το 40% είναι υπέρ της συμφωνίας, στην οποία είναι αντίθετος ακόμη και ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ.

Για το αύριο του κάθε λαού πρέπει να αποφασίζουν οι πολίτες και όχι ο κ. Τραμπ, η κ. Μέρκελ, ο κ. Μακρόν και ο κ. Νίμιτς…

Η διαφύλαξη της εθνικής ενότητας είναι ζήτημα εξαιρετικά σημαντικό. Και οι αποφάσεις που αφορούν σε εθνικά θέματα θα πρέπει να λαμβάνονται από τον λαό, μακριά από άνωθεν εντολές και παρεμβάσεις που δημιουργούν, εκτός όλων των άλλων, συνθήκες εσωτερικού πολιτικού διχασμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου