Μερεμέτια…

μερεμέτια-463032

Aφού η Βουλή φρόντισε να απαλλάξει όσους εφέρετο να εμπλέκονται με το Βατοπέδιο… μέσω της παραγραφής και έγινε και η συνεννόηση ποιοι βγαίνουν στη σέντρα για τη Siemens, βγήκε ο αρμόδιος Υπουργός να ανακοινώσει νέο νόμο περί ευθύνης Υπουργών.

Το Δικαστικό Συμβούλιο που είναι τελεσίδικο, χθες αποφάσισε ότι το αδίκημα με το οποίο βαρύνονται οι τρεις πρώην υπουργοί έχει παραγραφεί μετά την διάλυση της Βουλής, την 7η Σεπτεμβρίου 2009.

Παραλλήλως, κατά πλειοψηφία 3-2, απεφάσισε ότι η ανάκριση για τους συμμέτοχους και μη πολιτικά πρόσωπα πρέπει να συνεχιστεί από την εφέτη – ανακρίτρια κ. Ειρήνη Καλού.

Σύμφωνα με το από 18 Οκτωβρίου 2010 πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής, οι τρεις πρώην βουλευτές της ΝΔ αντιμετώπιζαν την αξιόποινη πράξη της απιστίας περί την υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 73.000 ευρώ και η προξενηθείσα συνολική ζημία υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ.

Σε αντιστοιχία με το νόμο περί ευθύνης υπουργών (Ν. 3126/2003) το αξιόποινο των πράξεων των υπουργών, εξαλείφεται με το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση της αξιόποινης πράξης, εάν ως τότε η Βουλή δεν έχει αποφασίσει να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του υπουργού.

Η υποκρισία στο μεγαλείο της, εάν σκεφτεί κανείς ότι πριν από ένα χρόνο και πλέον όλη η Ελλάδα μιλούσε για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και τα όσα διαδραματίστηκαν με τις μίζες της Ζίμενς. Θα βγούνε λάδι και οι υπόλοιποι τώρα με το νέο πόρισμα και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Και μετά αναρωτιούνται γιατί ο κόσμος διαμαρτύρεται, νιώθοντας το αίσθημα της αδικίας να τον πνίγει και την ατιμωρησία σε επίπεδο πολιτικών να αποτελεί την «κορωνίδα» του σημερινού μας πολιτικού συστήματος. Ο κ. Καστανίδης έκανε απέλπιδες προσπάθειες χθες το βράδυ να πείσει ότι τελικά ο νέος νόμος θα βάζει τα πράγματα στη θέση τους, όμως οι πολίτες είναι αλήθεια ότι δεν πείθονται πλέον εύκολα. Οι προσδοκίες που καλλιεργούν κάθε φορά ότι θα υπάρξει πέλεκυς και για τους πολιτικούς εξανεμίζεται σε νόμους και παραγραφές που τελικά το μόνο που ευνοούν είναι η διατήρηση μίας ολέθριας κατάστασης που οδήγησε εν πολλοίς στη σημερινή ανυποληψία. Το να διαδίδονται δεξιά και αριστερά ονόματα διαφόρων πρώην υπουργών που δεν είναι καν πλέον βουλευτές και αποτελούν τα «εύκολα θύματα» της επικοινωνιακής προπαγάνδας που στήνεται τις τελευταίες εβδομάδες, δεν πρόκειται να μειώσει το αίσθημα κοινωνικής αδικίας που διατηρούν οι πολλοί. Ας το σκεφτούν καλά αυτό οι πολιτικοί μας πριν δώσουν θετική ψήφο σε έναν ακόμη νέο νόμο περί ευθύνης υπουργών που μετά από μία 5ετία… θα θέλει πάλι αλλαγές. Με μερεμέτια… δουλειά δεν γίνεται.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου