Τα διόδια… βρήκαν τον Γκλέτσο τους

τα-διόδια-βρήκαν-τον-γκλέτσο-τους-416551

Μπορεί ως ηθοποιός ο Απόστολος Γκλέτσος να μην είχε τόσους οπαδούς, είναι ωστόσο τουλάχιστον σίγουρο ότι ως Δήμαρχος έχει ήδη αποκτήσει πολλούς φίλους ανά την Ελλάδα.

Έγινε ξαφνικά, όσο και υπερβολικό να ακούγεται, σύμβολο… με την απόφασή του ως Δήμαρχος να «ρίξει» τις μπάρες της ντροπής στη Στυλίδα για να απελευθερώσει το δρόμο που χρησιμοποιούν καθημερινά δεκάδες άνθρωποι της περιοχής για να μετακινηθούν στις δουλειές τους.

Υπήρξαν βέβαια πολλοί δήθεν που βγήκαν και καυτηρίασαν την ενέργειά του. Άλλοι τόσοι που επιχειρηματολόγησαν για το ότι πρέπει να έχουμε ασφαλείς δρόμους, άρα πρέπει να πληρώνουμε τα διόδια χωρίς ωστόσο να μπούνε στον κόπο καν να αναγνωρίσουν το χαράτσι που επιβάλλουν οι εταιρίες εκμετάλλευσης των δρόμων ή να επισημάνουν την κοροϊδία της σημερινής κυβέρνησης, που ως αντιπολίτευση υποσχόταν επαναδιαπραγμάτευση των τιμών.

Ως Δήμαρχος της περιοχής ο δημοφιλής ηθοποιός αποφάσισε να κάνει αυτό που μέχρι σήμερα κανείς αιρετός βολεμένος στην καρέκλα του δεν έκανε για τους συμπολίτες του.

Μεγάλες κουβέντες και υποσχέσεις ακούσαμε πολλές. Στην περιοχή μας πριν από κάποια χρόνια είχαν αναληφθεί και πρωτοβουλίες… με συγκεντρώσεις σε παράδρομους για το συγκεκριμένο θέμα των διοδίων… Έμειναν όμως όλες από λάστιχο.. Μετά την πρόσκαιρη δημοσιότητα που παρείχε το θέμα, η «επανάσταση» ξεχάστηκε, ευτυχώς ωστόσο που υπάρχουν ακόμη πολίτες που το λέει η ψυχή τους, αλλά και αιρετοί όπως ο Γκλέτσος που αψηφούν… τις αποδοκιμασίες που δέχονται και κάνουν αυτό που λέει η ψυχή τους, έχοντας φυσικά γνώση ότι αυτό θα έχει και το τίμημά του.

Το θέμα των διοδίων έχει πάρει πλέον διαστάσεις. Η Κυβέρνηση όπως δείχνουν τα πράγματα φοβάται να ορθώσει ανάστημα στις εταιρίες, που μπορεί να μην είναι τόσες γρήγορες στη λήψη άλλων αποφάσεων ή στην ολοκλήρωση των έργων, κινούνται ωστόσο άμεσα και με πρωτοφανή ταχύτητα όταν είναι να προστατέψουν την περιουσία τους, όπως στην περίπτωση της Στυλίδας τις μπάρες που ξήλωσε ο δήμαρχος.

Η αγανάκτηση της κοινής γνώμης με τα διόδια που πληρώνει σε τμήματα των εθνικών οδών, τα οποία υποτίθεται ότι χρηματοδοτούν νέους δρόμους, είναι κατά τη γνώμη μας απολύτως δικαιολογημένη. Όταν οι πολίτες βλέπουν ότι πληρώνουν συνεχώς νέα διόδια χωρίς να διακρίνουν ίχνος προόδου στην κατασκευή των δρόμων αυτών, είναι λογικό να αντιδρούν. Το κράτος οφείλει να επανεξετάσει το σύστημα των διοδίων και να εξαρτά το αν μια κοινοπραξία μπορεί να τα εισπράττει από την πρόοδο των έργων της. Αλλιώς όσο αδιαφορεί η Πολιτεία θα πολλαπλασιασθούν τα κρούσματα οδηγών που αρνούνται να πληρώσουν διόδια, γεγονός που θα ενισχύσει περαιτέρω το κλίμα όξυνσης σε ολόκληρη τη χώρα.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου