Κάτω από το χαλί…

κάτω-από-το-χαλί-465794

Κράτησε αποστάσεις από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά μέχρι εκεί… Μην περιμένετε τίποτα παραπάνω και αυτό διότι από ό,τι δείχνουν τα πράγματα συμφέρει περισσότερο ο Πάγκαλος μέσα στην Κυβέρνηση παρά εκτός… Ποιος μπορεί να ανακόψει μετά τη φόρα του και αυτά που έχει να σούρει προφανώς θα σκέφτηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου και ανέκρουσαν πρύμνα, δίνοντας και αυτή τη φορά άφεση αμαρτιών στον απαράδεκτο Αντιπρόεδρο που έχει πλέον ξεφύγει.

Υπό άλλες συνθήκες και εάν αυτό που κυριαρχούσε ήταν η αξιοπρέπεια ή τουλάχιστον ο σεβασμός προς τον πολίτη, ο Πάγκαλος θα έπρεπε ήδη να έχει εκδιωχθεί κλωτσηδόν για αυτά που είπε αλλά και για την «χλιδάτη» ζωή που φαίνεται να απολαμβάνει δωρεάν ή με πληρωμή, όταν εκατομμύρια Έλληνες βιώνουν καθημερινά στο πετσί τους την κρίση και τις συνέπειες των σκληρότερων μέτρων που έχει πάρει ποτέ Κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια.

Επιλέχτηκε ωστόσο να κρυφτεί και αυτό το πρόβλημα κάτω από το χαλί… όπως και τόσα άλλα αυτό το διάστημα. Κατά τα άλλα η πολιτική επικαιρότητα κινήθηκε χθες γύρω από την ταλαιπωρία των Αθηναίων λόγω των απεργιών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που κινητοποίησαν ολόκληρο Υπουργό να βγει σε απευθείας σύνδεση στα τηλεοπτικά παράθυρα μόνο και μόνο για να «στρέψει» την κοινωνία και τους πολίτες που ταλαιπωρούνται στην Αθήνα αυτές τις μέρες απέναντι στους εργαζόμενους στα ΜΜΜ και τους συνδικαλιστές… Αυτό το στόχο είχαν οι προτροπές και οι προειδοποιήσεις του σε μία περίοδο που η κυβέρνηση βρίσκεται μεταφορικά και κυριολεκτικά με την πλάτη στο τοίχο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δημ. Ρέππας καλείται να παίξει το ρόλο αυτό. Κοινωνικό αυτοματισμό θαρρώ το λένε- το είχε κάνει άλλωστε με την ανάλογη για την τότε κυβέρνηση «επιτυχία» και στις αγροτικές κινητοποιήσεις της εποχής Σημίτη, τότε που αντί να λυθούν τα προβλήματα με διάλογο, επιλέγονταν το ξεφούσκωμα των τρακτέρ και το κυνηγητό στον κάμπο με τους αγρότες.

Δεν ξέρω εάν τώρα η τακτική του κ. Ρέππα και γενικότερα της Κυβέρνησης θα αποδώσει, όμως το γεγονός ότι οι Αθηναίοι ταλαιπωρούνται εξαιτίας της απεργίας είναι ένα θέμα… και αυτό σπεύδει να εκμεταλλευθεί η κυβέρνηση για να πετύχει και πάλι το στόχο της. Να περάσει αναίμακτα το νομοσχέδιο για τις συγκοινωνίες σήμερα, ένα άλλο νομοσχέδιο αύριο και έπεται συνέχεια. Οι υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει έναντι των δανειστών είναι σαφείς. Το είπε ξεκάθαρα χθες ο Υπουργός Υποδομών, δίνοντας μάλιστα και δραματικό τόνο για να υπερασπιστεί το δίκιο του. Όσο για τις υποχρεώσεις προς τους πολίτες… αυτές μην τις ψάχνεται.. . χάθηκαν στις υπογραφές του Μαΐου μαζί με το μνημόνιο και την τσίπα μας…

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου