ΤΟΠΙΚΑ

Αυτόνομη κάθοδο του ΚΙΝ.ΑΛ. στις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές

αυτόνομη-κάθοδο-του-κιν-αλ-στις-εθνικέ-822683

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε χθες από τον Βόλο ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, που ήταν χθες ο επίσημος ομιλητής της εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ στον Βόλο.

Ο κ. Χρηστίδης επέκρινε την κυβέρνηση για την οικονομία, επισημαίνοντας πως η «καθαρή έξοδος» είναι το νέο «παραμύθι» του κ. Τσίπρα και υπογράμμισε πως θα πρέπει η χώρα να οδηγηθεί σύντομα σε εκλογές για να μπει σε τροχιά σταθερότητας.

«Η μόνη καθαρή έξοδος είναι αυτή που κάνει συνεχώς ο Ρουβίκωκας για να καταστρέφει, χωρίς να τον σταματά κανείς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρηστίδης, απαριθμώντας τις συνέπειες που έχει η πολιτική της συγκυβέρνησης και παραπέμποντας στο νέο πολυνομοσχέδιο «σκούπα» για να κλείσει η 4η αξιολόγηση, το οποίο περιλαμβάνει, όπως είπε, νέα μέτρα.

«Οι δανειστές θα έρχονται πολύ συχνότερα για να μας επιβλέπουν και να μας αξιολογούν, όπως ο ίδιος ο Τσακαλώτος έχει πει. Γι’ αυτό η Φώφη Γεννηματά λέει “πριν κλείσετε οποιαδήποτε μεταμνημονιακή συμφωνία, πρέπει οι Έλληνες πολίτες να αποφασίσουν ποιος θέλουν να διαχειριστεί την επόμενη περίοδο”», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής,

Πλαισιωμένος από τα μέλη της ΚΕ Γεράσιμο Γεωργάτο, Δημ. Κουτσούκο και Ε. Φράντζη, ο Παύλος Χρηστίδης υπογράμμισε γι’ άλλη μια φορά ότι το Κίνημα Αλλαγής θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία και αυτοδύναμη στρατηγική, τόσο ενόψει των εθνικών εκλογών όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Το κόμμα του κ. Τσίπρα θέλει να ανοίξει τις πόρτες του στην κοινωνία με την οποία δεν έχει επαφή, γι’ αυτό και επιλέγει να στηρίξει τα πρόσωπα που επί χρόνια αποτελούσαν επιλογές του ΠΑΣΟΚ. Το Κίνημα θα κατεβεί αυτόνομα», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί για τις επιλογές του στην αυτοδιοίκηση. Έχει ένδεια στελεχών, έχει ξεγυμνωθεί και προσπαθεί να ψαρέψει δημοκρατικό κόσμο πουλώντας τα “παραμύθια” περί σύγκλισης της κεντροαριστεράς με τη σοσιαλδημοκρατία. Με χαρά να στηρίξει τα στελέχη και τις επιλογές μας στην αυτοδιοίκηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα και δεν παραπέμπει σε άλλες συγκλίσεις», πρόσθεσε επίσης ο κ. Χρηστίδης.

«Αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τις επιλογές μας κανείς δεν θα του απαγορέψει, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα και δεν σηματοδοτεί καμία μετέπειτα συνεργασία», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Γεωργάτος.

Για το Σκοπιανό

«Εμείς θέλουμε πάταξη του αλυτρωτισμού, αλλαγές στο Σύνταγμα, όχι παραχάραξη στην ιστορία, ενιαία θέση και όχι σαλαμοποίησή της. Όταν έρθει στη Βουλή θα τοποθετηθούμε, όταν πάρουμε πρόταση από την κυβέρνηση ενιαία», δήλωσε ο κ. Χρηστίδης απαντώντας σε ερώτηση για το Σκοπιανό, προσθέτοντας ότι «σε όλες τις χώρες όπως και στην Ελλάδα, την εξουσία την ασκούν οι κυβερνήσεις και κανείς άλλος», σχολιάζοντας τα συλλαλητήρια που οργανώνονται για το θέμα και δηλώνοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θα καθορίσει τη στάση του στο θέμα από τις πιέσεις κανενός.

«Για τη χώρα ο κίνδυνος «έρχεται εξ ανατολάς», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Γεωργάτος, εκφράζοντας την άποψη πως το εθνικό συμφέρον επιβάλλει να λυθεί το Σκοπιανό.

«Είναι ένα κρατίδιο αδύναμο, χωρίς φωνή και εάν δεν μπει στο ΝΑΤΟ κινδυνεύει να διαλυθεί με ό,τι αυτό σημαίνει για τον βαλκανικό χώρο» όπως είπε.

Οι εκπρόσωποι του ΚΙΝΑΛ, για το ίδιο θέμα επιτέθηκαν στην κυβέρνηση αναδεικνύοντας κυρίως τη διγλωσσία των συγκυβερνώντων, αλλά και στη ΝΔ την οποία κατηγόρησαν ότι δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου