Υποταγή

υποταγή-472210

Από διαφορετική αφετηρία αλλά με κοινό πρόσημο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που υποτίθεται είχαν ενστάσεις για το πολυνομοσχέδιο και υποδύονταν τους «καμπόσους» τις προηγούμενες μέρες και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, που επίσης τις προηγούμενες μέρες σήκωσε πολλή «σκόνη» για να μας πει τελικά ότι από τα 18 άρθρα του πολυνομοσχεδίου θα ψηφίσει τα 10!!!

Επαναστάτες της κωλοτούμπας «οι πρωταγωνιστές» και των δύο πλευρών προβάλλουν πλέον επιχειρήματα που ούτε μικρά παιδιά δεν θα τολμούσαν να ψελλίσουν, εάν απέναντί τους είχαν πολίτες αποφασισμένους να αντιδράσουν επί της ουσίας και όχι τρομαγμένους ή συμβιβασμένους με τη μοίρα που τους επιφυλάσσουν όλοι.

Οι κωλοτούμπες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί και συνεχίστηκαν μέχρι αργά το μεσημέρι σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις από τους «επαναστάτες βουλευτές» του ΠΑΣΟΚ. Προσπαθούσες να καταλάβεις τι ήθελαν να πούνε αλλά επί ματαίω… Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Ανησυχίες, βαθυστόχαστες αναλύσεις και στο τέλος «υποταγή» στην κομματική πειθαρχία. Και επειδή έχουν την απαίτηση να τους αναγνωρίσουμε ότι η στάση τους υπαγορεύεται από υπευθυνότητα, εμμέσως πλην σαφώς επιχείρησαν να περάσουν και το μήνυμα ότι ψηφίζοντας το πολυνομοσχέδιο συμβάλλουν ώστε να σωθεί η χώρα.

Θράσος απύθμενο… αλλά δεν είναι η πρώτη φορά και φαντάζομαι δεν θα είναι η τελευταία που έχουμε ανάλογες συμπεριφορές. Το δικαίωμα της αυτοσυντήρησης μπορεί να τους το αναγνωρίσει κανείς… θέλουν να παραμείνουν βουλευτές ασχέτως εάν υποχρεώνονται κάθε φορά να κάνουν όλο και μεγαλύτερες εκπτώσεις στα πιστεύω και τις αρχές τους, αλλά και στις δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει απέναντι στον λαό. Δεν έχουν όμως κανένα δικαίωμα να εμπαίζουν τους πολίτες και να αυτοαναγορεύονται σε εκφραστές της λαϊκής απαίτησης… όταν μας έχουν γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια.

Ιστορία δεν γράφει αυτός που διαρκώς συμφωνεί, αλλά αυτός που όταν αισθάνεται πως με την ψήφο του πλήττει τους άλλους, αναλαμβάνει τις ευθύνες του και διαχωρίζει τη θέση του, αρνούμενος να συμπράξει σε ένα διαρκές σφυροκόπημα ενάντια στον ελληνικό λαό. Ας μην τρέφουν αυταπάτες όσοι σπεύδουν να στοχοποιήσουν μόνο το Υπουργικό Συμβούλιο για τις αποφάσεις που λαμβάνει. Η ευθύνη είναι εξίσου μεγάλη για όσους νομοθετούν με την ψήφο τους και αύριο θα ζητήσουν ξανά την επανεκλογή τους. Έχουν τις ίδιες ιστορικές ευθύνες με τον κάθε κύριο Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Κατσέλη και Παμπούκη εφόσον συνηγορούν στην κατεδάφιση της εργασίας.

Όσο για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αντώνης Σαμαράς για μία ακόμη φορά κατέδειξε ότι δικαίως οι πολίτες δεν μπορούν να περιμένουν την ανάταση και τη συμπαράσταση από τη δεξιά παράταξη. Όσα προσωπεία και να αλλάξει, παραμένει κύριος εκφραστής του νεοφιλελευθερισμού. Μόνο που πλέον συναγωνίζεται με το ΠΑΣΟΚ ποιος θα κερδίσει περισσότερους οπαδούς στην προσπάθειά του να κατεδαφίσει τις κατακτήσεις των προηγούμενων δεκαετιών.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου