Μικρό καλάθι…

μικρό-καλάθι-472634

Ξεσπάθωσαν ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη χθεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής για το κατεπείγον πολυνομοσχέδιο και έσπευσαν τα περισσότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να προσδώσουν χαρακτήρα διχασμού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.

Επειδή όμως η ιστορία είναι νωπή και κάθε τρείς και λίγο τις ίδιες διαμαρτυρίες ακούμε στο τέλος όμως οι βουλευτές συντεταγμένα… ψηφίζουν όλα τα νομοσχέδια ακόμη και τα πιο αντεργατικά. Το πολύ – πολύ να ψελλίσουν και πάλι στη Βουλή τις ενστάσεις τους όμως επειδή η εξουσία είναι γλυκιά και το βουλευτιλίκι ακόμη καλύτερο, νομίζω ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν εκπλήξεις.

Την έχει δέσει την ψηφοφορία καλά η Κυβέρνηση, απλά η κινδυνολογία και οι εντυπώσεις είναι και αυτές μέρος του παιχνιδιού. Οι μεν βουλευτές που αντιδρούν εξασκούν τα «σοσιαλιστικά τους αντανακλαστικά» η δε Κυβέρνηση υποδύεται ότι αφουγκράζεται τις ανησυχίες τους αλλά επί της ουσίας κάνει τη δουλειά της.

Στο ίδιο έργο θεατές ήμασταν και άλλη φορά, δεν θα το δούμε το έργο πρώτη φορά, για αυτό και όταν ακούμε, τις μεγαλοστομίες περί ευαισθησίας και περί θίξης του κοινωνικού προσώπου του ΠΑΣΟΚ… κρατάμε πλέον και μικρό καλάθι.

Και επειδή οι πολίτες πλέον δεν τρώνε κουτόχορτο ξέρουν καλά ότι και αυτή τη φορά το ίδιο θα γίνει.

Μόλις ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι βουλευτές της συμπολίτευσης θα «μαζευτούν» στο μαντρί… Ακόμη και το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής που διαδίδουν από την Ρηγίλλης ως πιθανή παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, την Κυβέρνηση την εξυπηρετεί διότι ουσιαστικά λειτουργεί συσπειρωτικά για την Κοινοβουλευτική Ομάδα. «Παλιές μανούλες» σε αυτό το πολιτικό πινγκ πονγκ στο ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη καταστρώσει σχέδιο διαφυγής από την κρίση… που φαίνεται να έχει ξεσπάσει μεταξύ των βουλευτών.

Επί της ουσίας τώρα από σήμερα το βράδυ και μετά την ψηφοφορία τα συγκεκριμένα επαχθή μέτρα θα είναι γεγονός. Ο εργασιακός μεσαίωνας έρχεται… με την έγκριση πλέον του Εθνικού Κοινοβουλίου.

Η Κυβέρνηση ασχέτως εάν δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση για να εφαρμόζει τέτοια πολιτική, από αύριο θα συνεχίσει την επέλασή της σε λαϊκά εισοδήματα, μισθούς και συντάξεις, ασφαλιστικό, υγεία και παιδεία. Με ή χωρίς συναίνεση. Τη συναίνεση άλλωστε την αντιλαμβάνεται ως συνενοχή για αυτό και ο πρωθυπουργός καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς να τους ενημερώσει αφού προηγουμένως όμως έχει καταθέσει το πολυνομοσχέδιο. Σε τι πλαίσιο αναζητά συναίνεση ο ΓΑΠ; Κανείς ακόμη και μέσα στην Κυβέρνηση δεν επενδύει στις σημερινές συναντήσεις. Μπορεί άλλωστε να επενδύσει κανείς στις στάχτες;

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου