Το οπλισμένο όπλο εκπυρσοκρότησε

το-οπλισμένο-όπλο-εκπυρσοκρότησε-472985

«Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πήρε σάρκα και οστά» δήλωνε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά την απόφαση των υπουργών Οικονομίας της Ευρωζώνης να δανείσουν την Ελλάδα τον περασμένο Απρίλιο. Λίγες μέρες αργότερα μας παρουσίαζαν και το ΔΝΤ ως το σωτήρα μας…

Το «οπλισμένο περίστροφο» του ΔΝΤ που βρισκόταν στο τραπέζι και στο οποίο τόσο επίμονα αναφερόταν τότε ο πρωθυπουργός εκπυρσοκρότησε στον κρόταφο του ελληνικού λαού.

Εκεί το κόλλησε η Κυβέρνηση μαζί με την τρόικα και όποιος αντέξει. Αυτό μας έδειξαν οι «υψηλοί επισκέπτες» της Βουλής.

Όρμησαν να κατασπαράξουν τα εισοδήματα των Ελλήνων εργαζομένων ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Ολι Ρεν και ο διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος – Καν.

Με τις ευλογίες υπουργών και βουλευτών της συμπολίτευσης, απαίτησαν και πέτυχαν επιπλέον μείωση των μισθών όλων των Ελλήνων εργαζομένων, δημόσιο, ΔΕΚΟ και στον… ιδιωτικό τομέα.

Και όλα αυτά χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση στην οποία αρέσκονται μόνο και μόνο για να βρούνε καινούργιους «πελάτες» δανειστές για τα ταμεία τους.

Όσες χώρες είχαν τη δυστυχία να πέσουν στα νύχια τους καταστράφηκαν. Το ίδιο επιχειρεί και στη χώρα μας.

Μείωσε αμέσως τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως και το επίδομα αδείας, σε όλους τους μισθούς και τις συντάξεις, τόσο του δημόσιου, όσο και του ιδιωτικού τομέα. Κατήργησε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Αφήνει ελεύθερες τις απολύσεις χωρίς καν αποζημίωση.

Αμφισβητεί τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και δίνει εντολή για εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις. Αυξάνει τον ΦΠΑ και βάζει όρους για να κατεδαφίσει σταδιακά τη δημόσια εκπαίδευση και την κοινωνική περίθαλψη…

Ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι πολιτικοί υποστηρικτές της κυβέρνησης πλέον δεν μπορούν να αποφανθούν με σιγουριά εάν θα επιβιώσει πολιτικά ως κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ.

Μετά την απόφαση να εντάξει την Ελλάδα στην τρόικα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς τις δυσμενείς επιπτώσεις που αρχίζουν να γίνονται τραγικές πλέον, αφού καθορίζουν ως μέλλον του λαού της τη φτώχεια και τη μιζέρια για πολλά χρόνια, τίποτα δεν είναι ίδιο.

Ελάχιστη ωστόσο σημασία έχει πλέον αν θέλει και δεν μπορεί ή αν δεν θέλει καν να πει όχι η Κυβέρνηση. Και επειδή το ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να προβάλλει καμία αντίσταση στα όσα υλοποιούνται, έχοντας εν πολλοίς υποταχθεί στον «κυβερνητισμό της εξουσίας», η αντίσταση των πολιτών και μόνον μπορεί να καθορίσει αν όλα αυτά τα μέτρα θα περάσουν ή αν θα υποχρεωθεί η κυβέρνηση έστω και τώρα να κάνει πίσω.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου