Εργασιακή «ευθανασία»…

εργασιακή-ευθανασία-474179

Η κυβέρνηση πρέπει να υπηρετεί το συμφέρον όλων και όχι το συμφέρον διαφόρων συντεχνιών, δήλωσε χθες ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης αναφερόμενος στα σχέδια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ. Πρόσθεσε ότι όλοι οι πολίτες πληρώνουν τον λογαριασμό.

Έτσι είναι άμα είσαι εξωκοινοβουλευτικός υπουργός και δεν έχεις κριθεί από το λαό. Έτσι είναι άμα ζεις στα «πούπουλα» και αγνοείς τι σημαίνει ανεργία, αναδουλειά, μισός μισθός, μισή ζωή. Μιλάς σαν τον κ. Παμπούκη, που εάν δεν ήταν εξ απορρήτων του πρωθυπουργού δεν θα τον ξέραμε καν και σίγουρα δεν θα μας ένοιαζε η άποψή του.

Συνδιαμορφώνει όμως πολιτική μαζί με τα άλλα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, γι’ αυτό και είμαστε υποχρεωμένοι να τον κρίνουμε. Πολύ δε περισσότερο διότι αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς.

Το καλύτερο βέβαια το άφησε για το τέλος λέγοντας ότι «ραντεβού με την ευημερία δεν υπάρχει, αλλά ραντεβού με την προσπάθεια» απευθυνόμενος προφανώς σε όλους μας για να μας κόψει τη φόρα… να μην κάνουμε όνειρα… ότι θα επαναφέρουμε το επίπεδο της ζωής μας εκεί που τουλάχιστον ήταν πριν από μία πενταετία.

Πρέπει να πληρώσουμε την ανόρθωση της οικονομίας και τη διόρθωση των λαθών του παρελθόντος σύμφωνα με τον εξωκοινοβουλευτικό υπουργό των επενδύσεων. Μόνο που μέχρι στιγμής πληρώνουμε μόνο εμείς τα λάθη και τις παραλείψεις, τα φαγοπότια και το κομματικό κράτος και όλους αυτούς που ήρθαν υποτίθεται να επενδύσουν στην Ελλάδα πέρασαν καλά… τους δανειοδότησε το κράτος, μας άφησαν και πίσω χρέη και έφυγαν για άλλες πολιτείες…

Κατά τα άλλα χθες «έκλεισε η συμφωνία». Μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, μέχρι τα κατώτατα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για δύο χρόνια. Επίσης θα μπορούν να συνυπογράφουν σε επίπεδο επιχείρησης, εργοδότες και εργαζόμενοι, με την επίκληση «ειδικών λόγων».

Αυτό προβλέπεται στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου της υπουργού Εργασίας Λούκας Κατσέλη, το οποίο έλαβε σήμερα την τελική έγκριση από την τρόικα και προβλέπει την υπογραφή ανά επιχείρηση «συμβάσεων ειδικών συνθηκών», οι οποίες θα υπερισχύουν των κλαδικών συμβάσεων εργασίας. Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο και θα ψηφισθεί τις επόμενες ημέρες από την Βουλή ώστε να τεθεί σε ισχύ από το νέο έτος…

Από σήμερα οι εργαζόμενοι δεν δικαιούνται να κωφεύουν, όπως και όλη η κοινωνία.

Όσο οι πολίτες θα… σιωπούν, τόσο θα αναπαράγονται οι Στρος – Καν και Όλι Ρεν. Στο χέρι μας είναι να συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει καμία επιδοκιμασία της παρουσίας τους και της χείρας βοηθείας που υποστηρίζουν ότι μας δίνουν. Και όσοι τάσσονται υπέρ της ευθανασίας… αυτό ισχυρίζονται.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου