14σέλιδος κόλαφος…

14σέλιδος-κόλαφος-416551

Πράματα και θάματα… κατήγγειλε σε μία 14σέλιδη επιστολή του ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Αριστείδης Ζαχαρόπουλος.

Στο λίγο χρόνο που έχει μέσα στο Νοσοκομείο έδειξε ότι είναι αποφασισμένος να τα κάνει όλα φύλλο και φτερό…

Η εικόνα που σε πολλούς τομείς παρουσίασε παραπέμπει σε καθεστώς που διατηρούνταν ανέπαφο πολλά χρόνια.

Η προσπάθειά του, από ό,τι καταλάβαμε, έχει να κάνει κυρίως με την περιστολή άσκοπων δαπανών, προμηθειών που φαίνεται ότι «έμπαζαν» από παντού και απίστευτης σπατάλης σε διάφορους τομείς και, όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, όποιος επιχειρεί να «σπάσει αυγά» συναντά αντιδράσεις. Έτσι και στην περίπτωση του Νοσοκομείου Βόλου οι αποκαλύψεις Ζαχαρόπουλου άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου.

Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν δυσφορία. Συνδικαλιστές σπεύδουν να βγουν στα ΜΜΕ για να αποποιηθούν τη συνυπευθυνότητα που ως εργαζόμενοι και συνδικαλιστές είχαν και έχουν να καταγγέλλουν τα κακώς κείμενα. Γιατροί… στους διαδρόμους μουρμουρίζουν, προφανώς διότι αισθάνονται ότι θίγονται.

Κανείς ωστόσο δεν ακούσαμε, από την Κυριακή που είδε το φως της δημοσιότητας η συγκεκριμένη επιστολή, να τοποθετείται δημοσίως για την ταμπακιέρα.

Υπάρχουν θέματα που ζητούν απαντήσεις. Υπάρχουν αποκαλύψεις που θέλουν ψάξιμο, ενδεχομένως, γιατί όχι, ακόμη και παρέμβαση Εισαγγελέα για να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν, εάν υπάρχουν.

Εάν δεν ισχύουν αυτά που λέει με συγκεκριμένα στοιχεία ο Διοικητής, ας βγουν να τα αποκρούσουν. Εάν όμως υφίστανται, το μόνο που έχουν να κάνουν όσοι «κοιτούν το δέντρο και χάνουν το δάσος» είναι να ζητήσουν δημόσια συγνώμη, διότι μέχρι σήμερα δεν τόλμησαν ποτέ να τα καταγγείλουν με το όνομά τους.

«Είπαμε, φωνάξαμε» πριν από τρία χρόνια μία φορά και τελειώσαμε δεν απαλλάσσει κανέναν από τις ευθύνες του. Είτε είναι απλός εργαζόμενος, είτε συνδικαλιστής, είτε γιατρός. Έχουμε τύχει πολλές φορές όλοι στο Νοσοκομείο Βόλου μπροστά ή πιο δίπλα, άμεσα ή έμμεσα να γινόμαστε μάρτυρες συζητήσεων του διαδρόμου, όπου ακούγονταν πολλά. Κανείς δεν είχε τολμήσει όμως να τα πει δημόσια.

Το έκανε ο σημερινός Διοικητής, γιατί όπως υποστηρίζει προκλήθηκε. Ας τον αφήσουν λοιπόν να κάνει τη δουλειά του όπως ξέρει και ας σταματήσουν οι κορώνες και οι αφορισμοί.

Στο κάτω κάτω… η λειτουργία του Νοσοκομείου Βόλου πάνω από όλα αφορά στους ασφαλισμένους και τους ασθενείς, δεν αφορά σε αυτούς που απασχολούνται εκεί μέσα και που μπορεί να θίγεται το μικρό ή το μεγαλύτερο συμφέρον τους.

Για την Υγεία μιλάμε και για ένα χώρο για τον οποίο προκειμένου να λειτουργεί πληρώνουμε εμείς όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες. Εάν είναι να καταναλώνονται 995 φιάλες κρασιού στην «υγειά των κορόιδων…» να μας λείπει το βύσσινο. Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο όσο πιο βαθιά μπορεί. Και επειδή είμαστε σίγουροι ότι γιατροί και εργαζόμενοι πονάνε εξίσου το Νοσοκομείο, ας συστρατευτούν σε αυτή την προσπάθεια, ακόμη και εάν έχουν ενστάσεις. Προέχει η εξυγίανση.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου