Το θεώρημα Πάγκαλου

το-θεώρημα-πάγκαλου-478283

Τελικά ο κ. Πάγκαλος αναδεικνύεται στον μοναδικό αναντικατάστατο της παρούσας κυβέρνησης. Όποτε η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο… αναλαμβάνει ο Πάγκαλος να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Μόλις έγινε αντιληπτό ότι υπάρχει μεγάλη δυσφορία για τα νέα μέτρα, βγήκε ο πληθωρικός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και μας κούφανε πάλι.

Χαρακτήρισε ευτύχημα το μνημόνιο και ακόμη ψάχνονται όλοι για να διαπιστώσουν τι ακριβώς εννοεί.

Βεβαίως δεν το είπε τυχαία, ήθελε προφανώς να μας πείσει ότι εκτός από τα μειονεκτήματά του έχει και πλεονεκτήματα, τα οποία όμως λογικό επόμενο εμείς εάν υπάρχουν δεν τα βλέπουμε, διότι αυτό που βιώνουμε είναι οι δυσμενείς επιπτώσεις του.

Προφανώς και δεν αντιλέγει κανείς ότι πρέπει να μπει μία τάξη στο δημόσιο, να γίνει εξορθολογισμός των δαπανών, δεν αντιλαμβάνομαι όμως γιατί έπρεπε να υπογράψουμε αυτό το κατάπτυστο μνημόνιο για να υποχρεωθούμε να κάνουμε τα παραπάνω;

Δεν αποτελεί αυτό μία έμμεση αποδοχή των σημερινών αλλά και των προηγούμενων κυβερνώντων ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν ανίκανοι να νοικοκυρέψουν το κράτος και χρειάζονταν ενισχύσεις από το εξωτερικό για να το κάνουν αυτό; Προφανώς και το παραδέχονται.

Το προσπερνούν όμως τόσο εύκολα, όσο ο κ. Πάγκαλος και όσοι ασπάζονται τις θέσεις του τις επιπτώσεις που έχει στην καθημερινότητά μας το μνημόνιο και τα μέτρα που εφαρμόζονται ελέω αυτού…

Σκοπίμως λοιπόν ο αντιπρόεδρος της Βουλής προσπερνά και παραβλέπει τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει, διότι αυτό επιτάσσει η επικοινωνιακή τακτική που έχει επιβάλλει το Μαξίμου. Παράλληλα όμως υπάρχει και μία άλλη εξήγηση. Ότι ο κ. αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης εκτιμά την κατάσταση έτσι πιθανότατα έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο ίδιος όπως και άλλοι πολλοί δεν θίγονται από αυτά τα μέτρα. Αυτό δεν χρειάζεται και μεγαλύτερη ανάλυση, ο νοών νοείτω…

Από την πρώτη στιγμή άλλωστε όλοι είχαν επισημάνει ότι τα μέτρα πλήττουν τους αδύναμους και όχι τους ισχυρούς και δυνατούς. Γι’ αυτό και κάνουν διαπιστώσεις εύκολες, μιλώντας με τις πλάτες που τους παρέχει η ασφάλειά τους, η οικονομική τους ευρωστία και η σιγουριά ότι δεν πρόκειται να χάσουν από τα κεκτημένα τους.

Όλοι οι υπόλοιποι, εμείς επειδή, κάνουμε πλέον καθημερινό αγώνα να διασφαλίσουμε αυτά που με κόπους και θυσίες καταφέραμε να έχουμε, δυστυχώς δεν μπορούμε να συμμεριστούμε την ευδιάθετη κρίση του κ. Πάγκαλου. Και ούτε θα μπορέσουμε όσο η κάθε πολιτική που εφαρμόζεται υπαγορεύεται από το συγκεκριμένο μνημόνιο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου