Της περαίωσης…

της-περαίωσης-483135

Η ανάγκη της Πολιτείας είναι δεδομένη να αυξήσει τα δημόσια έσοδα. Όπως επίσης είναι δεδομένη και η αδυναμία των περισσοτέρων οφειλετών να αντεπεξέλθουν στην αποπληρωμή των χρεών τους προς το Δημόσιο.

Ως εκ τούτου οι περιπτερούχοι και άλλοι επαγγελματίες έχουν απόλυτο δίκιο να αντιδρούν και να αισθάνονται στριμωγμένοι με την πλάτη στον τοίχο, λαμβάνοντας τα ειδοποιητήρια της περαίωσης.

Τα κεσάτια στην αγορά είναι συγκεκριμένα, όπως και η έλλειψη ρευστότητας που αντιμετωπίζουν όλες ανεξαιρέτως οι επιχειρήσεις.

Ακόμη και οι πιο στιβαρές επιχειρήσεις αυτή την περίοδο έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά. Δεν είναι δυνατόν να στριμώχνονται για μία ακόμη φορά στη λογική να γεμίσουν τα ταμεία και να τους ζητείται να πληρώσουν περαίωση. Πολλώ δε μάλλον όταν αρκετές από αυτές έχουν κλείσει τα βιβλία τους για τις προηγούμενες χρονιές που τώρα τους ζητούν «πανωπροίκια».

Το Υπουργείο Οικονομικών μπροστά στις έντονες αντιδράσεις διευκρίνισε μεν ότι η περαίωση είναι προαιρετική, οι Εφορίες όμως σε όλη την επικράτεια είναι σαφείς. Ή κάνεις περαίωση ή ερχόμαστε για έλεγχο. Μπροστά σε αυτό το δίλημμα και με δεδομένο ότι η κατάσταση για τους περισσότερους είναι πλέον «μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα» οι περισσότεροι βρίσκονται πλέον σε απόγνωση. Αρκετοί μάλιστα προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται να κάνουν ούτε το ένα ούτε το άλλο. Και αυτό φυσικά δεν αποτελεί λύση.

Όπως δεν αποτελεί λύση η περαίωση σε τούτη την χρονική στιγμή.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου