Ο σκοπός… αγιάζει τα μέσα

ο-σκοπός-αγιάζει-τα-μέσα-124103

Aπό την πρώτη στιγμή έχει διαφανεί, πως η Κυβέρνηση επενδύει πολιτικά στην υπόθεση της Novartis, αδιαφορώντας πλήρως για το γεγονός, ότι δηλητηριάζεται συλλήβδην η πολιτική ζωή του τόπου

Η μετατόπιση της δημόσιας συζήτησης από το εθνικό θέμα του Σκοπιανού, που έχει προκαλέσει μεγάλο ρήγμα μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, είναι προφανές, ότι αποτέλεσε τη βασική αιτία για τις αποκαλύψεις περί Novartis.

Aπό την πρώτη στιγμή έχει διαφανεί, πως η Κυβέρνηση επενδύει πολιτικά στην υπόθεση της Novartis, αδιαφορώντας πλήρως για το γεγονός, ότι δηλητηριάζεται συλλήβδην η πολιτική ζωή του τόπου.

Αυτό εκτιμά το Μαξίμου ότι συμφέρει αυτή τη στιγμή, αυτό κάνει προσβλέποντας ότι θα πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους.

Όσοι έχουν αντιληφθεί τη σκοπιμότητα της δημοσιοποίησης, στην παρούσα χρονική συγκυρία της υπόθεσης Novartis, καγχάζουν δυνατά ακούγοντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να λέει ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα με τη δέουσα σοβαρότητα και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εξαπολύσει κυνήγι μαγισσών και να στήσει λαϊκά δικαστήρια.

Μα το έχει κάνει ήδη. Με μπροστάρη τον ανεκδιήγητο, γενικώς και ειδικώς, αν. υπουργό Υγείας Π. Πολάκη, ο οποίος στο μόνο που διακρίνεται είναι στο λεκτικό τραμπουκισμό εναντίον κάθε διαφορετικής άποψης, όπως και μερίδα των ΜΜΕ, με πρώτη και καλύτερη την κρατική ΕΡΤ που δεν κρατάει πλέον ούτε τα προσχήματα και έχει καβαλήσει το κυβερνητικό άρμα, κονιορτοποιώντας κάθε έννοια δεοντολογίας και ίσης μεταχείρισης του πολιτικού προσωπικού της χώρας.

Η Κυβέρνηση υπηρετεί συγκεκριμένη σκοπιμότητα. Ενώ είναι σαφές πως αν αυτές οι «αποκαλύψεις» και οι κατηγορίες είναι «δεμένες» ή όχι, όπως καταγγέλλουν οι εμπλεκόμενοι, θα φανεί στη συνέχεια, επιμένει να «τροφοδοτεί» την επικαιρότητα και κατ΄ επέκταση την κοινή γνώμη, με στοιχεία και μαρτυρίες της δικογραφίας για να δηλητηριάσει την πολιτική ζωή αφενός και αφετέρου να αλλάξει την ατζέντα.

Προκειμένου, ωστόσο, να εξυπηρετηθεί αυτή η σκοπιμότητα, η χώρα τις τελευταίες μέρες διάγει και πάλι ημέρες ακραίας πόλωσης και πρωτόγνωρου φανατισμού. Το βλέπει κανείς στο διαδίκτυο και ειδικότερα στα social media, όπου πολλοί, ανάλογα σε ποιο πολιτικό πεδίο κατατάσσει ο καθένας τον εαυτό του, τοποθετούνται με τρόπο επικίνδυνο.

Επειδή όμως αυτό που προέχει- πλην του εντυπωσιασμού- είναι η ουσία της υπόθεσης, αφού το θέμα άνοιξε, θα πρέπει να υπάρξει πλήρη διαλεύκανση. Ολα στο φως, όπως λένε και οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι του σκανδάλου, πριν η κρεατομηχανή του κιτρινισμού που έχει θέσει σε λειτουργία το Μαξίμου συνθλίψει την πολιτική ζωή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου