Χρειάζεται παρέμβαση της Πολιτείας

χρειάζεται-παρέμβαση-της-πολιτείας-484744

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου χτυπάει καμπανάκι. Δρομολογεί σειρά παρεμβάσεων σε κεντρικό επίπεδο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν στον εργασιακό τομέα την τρέχουσα χρονική περίοδο.

Σε αυτό το πλαίσιο δρομολογείται ήδη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην Αθήνα, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται σειρά επαφών με τις διοικήσεις επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Νομού, με κυρίαρχο και πρωταρχικό στόχο την εξεύρεση βιώσιμης και κοινά αποδεκτής λύσης στα προβλήματα που προκύπτουν.

Τα αρνητικά μηνύματα είναι καθημερινά στον εργασιακό τομέα κάνει λόγο η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες επιχειρήσεις με αφορμή την οικονομική κρίση, την έλλειψη της απαιτούμενης ρευστότητας και τη γενικότερη ύφεση στην παραγωγή και την αγορά προχωρούν στη λήψη μέτρων σε βάρος των εργαζομένων.

Οι διοικούντες το Εργατικό Κέντρο Βόλου σε μια προσπάθεια άμεσης κατά το δυνατόν αντιμετώπισης της υφιστάμενης κατάστασης ξεκίνησαν ήδη σειρά επαφών με τις διοικήσεις επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Μαγνησίας.

Κυρίαρχος και πρωταρχικός στόχος είναι η διατήρηση και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, καθώς και η κατά το δυνατόν στελέχωση των επιχειρήσεων με επιπλέον εργατικό δυναμικό, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της ανεργίας.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου προχωρούν ήδη στην ενημέρωση των συνδικαλιστών, των σωματείων και των ίδιων των εργαζομένων, προκειμένου στις γενικές τους συνελεύσεις να λαμβάνονται αποφάσεις σχετικά με την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων.

Ωστόσο ιδιαίτερη έμφαση δίνεται από το Εργατικό Κέντρο Βόλου στις επαφές τις οποίες πρόκειται να πραγματοποιήσει η διοίκηση σε κεντρικό επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο δρομολογείται από τις αρχές ακόμη του φθινοπώρου συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην Αθήνα.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου επιδιώκει να συναντηθεί με τους αρμόδιους υπουργούς για να θέσουν το σύνολο των ζητημάτων που προκύπτουν στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Μαγνησίας σχετικά με τον εργασιακό πάντα τομέα.

Οι επιχειρηματίες προφασίζονται την οικονομική κρίση, την έλλειψη της απαιτούμενης ρευστότητας και τη γενικότερη ύφεση στην παραγωγή και την αγορά και βρίσκουν ως εύκολο στόχο τους εργαζόμενους. Τα αρνητικά μηνύματα είναι οι απολύσεις, η μείωση των μισθών και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα. Το κυρίαρχο μπορεί να είναι η δρομολόγηση των παρεμβάσεων σε κεντρικό επίπεδο και κυρίως με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Επιπλέον, οι κινητοποιήσεις αποτελούν λύση, αρκεί να είναι μαζική η συμμετοχή των εργαζομένων. Απαιτείται γι’ αυτό συσπείρωση του εργατικού κινήματος προκειμένου να σταματήσει η διασπάθιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου