Οι πολίτες ξέρουν

οι-πολίτες-ξέρουν-487334

Λίγες μέρες πριν από την προσφυγή στις κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές το παιχνίδι κρίνεται πλέον σε επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης με τους τόνους να ανεβαίνουν διαρκώς.

Από το Βόλο χθες ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης για πρώτη φορά ζήτησε ψήφο καταδίκης αυτών που παρ’ ολίγον να οδηγήσουν τη χώρα στην χρεωκοπία, αναφερόμενος στους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας.

«Όλοι μας ψηφίζουμε και αποφασίζουμε για το αν η πατρίδα μας θα ολοκληρώσει τη μεγάλη προσπάθεια, που ξεκινήσαμε μαζί πέρυσι, για τη σωτηρία και την αναμόρφωση της, ή αν θα αφήσουμε την προσπάθεια στη μέση.

Αν θα αφήσουμε τους κόπους και τις θυσίες που κάναμε να πάνε χαμένες, γυρίζοντας στο παρελθόν, σε όσα μας οδήγησαν εδώ» τόνισε προς επίρρωση των παραπάνω ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου το βράδυ από τη Θεσσαλονίκη.

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη του συνέντευξη εν όψει εκλογών εξέφρασε την εκτίμησή του ότι είναι αφύσικο η Κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές επειδή το Δεκέμβριο έχει πρώτον προϋπολογισμό, δεύτερον την τρίτη δόση του δανείου, τρίτον την αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υπονόησε ανευθυνότητα εκ μέρους του πρωθυπουργού.

Όλα τα παραπάνω είτε προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ είτε από τη Νέα Δημοκρατία που αποτελούν τους δύο μεγάλους κομματικούς μηχανισμούς, αφορούν σε συγκεκριμένα διλήμματα. Εάν οι πολίτες θα «τσιμπήσουν» ή όχι, εάν έχουμε λίγη υπομονή θα το δούμε την Κυριακή το βράδυ σε πρώτη φάση.

Είναι γεγονός πάντως ότι η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να γευτεί και άλλες περιπέτειες. Όπως επίσης ότι οι πολίτες βιώνουν καθημερινά μεγάλες δυσκολίες και σε ένα βαθμό αισθάνονται απογοητευμένοι.

Η ψήφος τους σίγουρα έχει βαρύνουσα σημασία διότι θα κρίνει το μέλλον των τοπικών κοινωνιών και όποια και εάν είναι πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους.

Μέχρι το άνοιγμα ωστόσο της κάλπης, κανείς δεν μπορεί ούτε να προεξοφλεί ούτε να προιδεάζει το αποτέλεσμα. Οι πολίτες πλέον λειτουργούν πολύ διαφορετικά από άλλες εποχές γιατί και η εποχή πλέον και το διακύβευμα είναι διαφορετικό.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου