Η διακαναλική…

η-διακαναλική-489184

Προσκλητήριο ευθύνης και παράλληλα «παράθυρο» ανοιχτό για πρόωρες εκλογές περιλάμβανε η χθεσινή διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός συνέδεσε ευθέως το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, μία πολιτική επιλογή με πολύ ρίσκο, που ωστόσο επέλεξε να αναλάβει , επιβεβαιώνοντας αυτό που συνηθίζει να λέει, ότι δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος.

Ο πρωθυπουργός θέλησε να πείσει τα εκατομμύρια των Ελλήνων που παρακολούθησαν την συνέντευξη ότι είναι αποφασισμένος να αλλάξει τα κακώς κείμενα, ζητώντας «ψήφο ελπίδας και αλλαγής και επέρριψε ευθύνες στην αντιπολίτευση και ειδικότερα στη Ν.Δ για το κλίμα που πόλωσης που έχει δημιουργήσει τις τελευταίες μέρες.

Μόνο που σ’ αυτό το κλίμα έχω την αίσθηση ότι «τσίμπησε» και η ίδια η Κυβέρνηση για αυτό και αυτή η σπουδή για την χθεσινή διακαναλική που δεν είμαι ακόμη σίγουρη τι προσέθεσε σε όλα αυτά που μέχρι τώρα ξέρουμε, εκτός φυσικά από το ότι υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι «βρισκόμαστε ακόμη σε έκτακτη κατάσταση ανάγκης», επαναλαμβάνοντας πως «ο συναγερμός δεν έχει λήξει» αναφερόμενος στην οικονομία, ωστόσο αυτό μάλλον περισσότερη αγωνία προσθέτει στους πολίτες, στην αγορά, στους επαγγελματίες ,σε μισθωτούς και συνταξιούχους που περιμένουν ανάσες….. έστω και ψυχολογικές μέχρι πρακτικά να αρχίσει να δουλέψει η μηχανή…

«Πρέπει να στείλουμε μήνυμα σε όσους επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό και όσους καραδοκούν στο εξωτερικών», ανέφερε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του πριν από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, τονίζοντας πως «δυο είναι οι μεγάλοι εθνικοί μας στόχοι. Η σωτηρία της χώρας και η αναμόρφωση της» και εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να συγκρουστεί με δυνάμεις που, όπως είπε, που κρατάνε την χώρα πίσω.

Ο πρωθυπουργός χθες δέχτηκε ομολογουμένως δεικτικές ερωτήσεις. Οι δημοσιογράφοι κατέβαλλαν κάθε προσπάθεια μέσα από τα ερωτήματά τους να μεταφέρουν την αγωνία και το κλίμα της κοινωνίας. Δεν χάιδεψαν αυτιά… και από ότι δείχνουν τα πράγματα έχοντας λάβει και αυτή τα μηνύματα της κοινωνίας προσπάθησαν να «στριμώξουν» τον πρωθυπουργό.

Σε ορισμένες στιγμές μάλιστα το κατάφεραν αφού σε κάποιες απαντήσεις δεν υπήρξαν σαφής απαντήσεις για αυτό και αρκετές διευκρινιστικές ερωτήσεις. Εκτός όμως από αυτή την δημοσιογραφική εκτίμηση, προσωπικά είδα, έναν πρωθυπουργό… που μου έδωσε την αίσθηση του μοναχικού…, που αποφάσισε να πάρει το παιχνίδι πάνω του.

Εάν έπεισε ή όχι θα φανεί πάντως τις επόμενες μέρες και στην πορεία προς την τελική ευθεία των εκλογών και φυσικά από τα αποτελέσματα της Κυριακής στις 7 του Νοέμβρη. Τότε που θα φανεί εάν τα κάθε είδους διλήμματα κυβέρνησης ή αντιπολίτευσης συγκινούν τον κόσμο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου