Επειδή τίποτα δεν είναι αυτονόητο

επειδή-τίποτα-δεν-είναι-αυτονόητο-226245

Η εταιρική κοινωνική ευθύνη εκφράζεται έμπρακτα μέσα από τις πρωτοβουλίες που παίρνει η τοπική γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ

Παρότι όλοι λέμε ότι η παιδεία στη χώρα μας είναι δωρεάν, αν δεν διαθέτεις ένα αρκετά σημαντικό κεφάλαιο, δυστυχώς δεν μπορείς να φτάσεις σε ανώτερο ή ανώτατο επίπεδο σπουδών.

Πολλά λαμπρά μυαλά της χώρας μας δεν συνεχίζουν τις σπουδές τους γιατί αναγκάζονται να τα παρατήσουν και να βρουν δουλειά λόγω οικονομικών δυσκολιών, ή γιατί το συνολικό κόστος που απαιτείται δεν τους επιτρέπει να κάνουν το κάτι παραπάνω.

Tα δύο τελευταία χρόνια λοιπόν, έρχεται η ΕΒΟΛ και απλώνει δίχτυ προστασίας σε παιδιά που οι οικογένειές τους αδυνατούν να τους συνδράμουν, στηρίζει τις σπουδές τους με υποτροφίες για όλο το ακαδημαϊκό έτος, ανοίγοντάς τους διάπλατα παράθυρο στη γνώση.

Η χθεσινή μέρα ήταν πράγματι συγκινητική. Έβλεπες μέσα στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΒΟΛ χαρούμενα πρόσωπα παιδιών και γονέων, που παίρνουν μία μεγάλη ανάσα χάρη στην πρωτοβουλία της τοπικής γαλακτοβιομηχανίας και μπορούν πλέον να ατενίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.

Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται αυτό με πρωτοβουλία της διοίκησης και του ιδίου του προέδρου Ν. Πρίντζου. Και θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Θα μπορούσε κανείς να πει, ότι αφού έχει κέρδη η ΕΒΟΛ, μπορεί και το κάνει. Δεν είναι όμως τίποτα αυτονόητο, διότι αφενός και άλλες επιχειρήσεις έχουν κέρδη και ποτέ δεν το έχουν κάνει, και αφετέρου διότι εκτός από τις υποτροφίες στους φοιτητές, η ΕΒΟΛ έχει να παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια μία πολύ σημαντική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο της Μαγνησίας, η οποία ξεπερνά σε ανταποδοτικότητα, κατά πολύ τη στήριξη που έχει από τους καταναλωτές στην τοπική αγορά.

Η ΕΒΟΛ επιμένει να βλέπει τη μεγάλη εικόνα της κοινωνίας, δείχνει πως συμμερίζεται τις δυσκολίες που βιώνουν διάφορες κοινωνικές ομάδες και τις στηρίζει.

Η εταιρική κοινωνική ευθύνη εκφράζεται έμπρακτα μέσα από τις πρωτοβουλίες που παίρνει η τοπική επιχείρηση.

Οι 15 νεαροί συμπολίτες μας μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να κάνουν όνειρα απαλλαγμένοι από το άγχος της οικονομικής επιβίωσης.

Η πρωτοβουλία της ΕΒΟΛ είναι μια πράξη που πρέπει να βρει μιμητές γιατί η κοινωνική ευαισθησία αποτελεί προϋπόθεση για την κοινωνική συνοχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου