Μας φταίει μόνο η εικόνα;

μας-φταίει-μόνο-η-εικόνα-492385

Τα επεισόδια στην Ακρόπολη τσαλάκωσαν για μία ακόμη φορά την εικόνα της χώρας μας.

Και εάν υποθέσουμε πως θίχτηκε το φρόνημά μας το καλοκαίρι επειδή το ΠΑΜΕ είχε αναρτήσει πανό στο ιερό μνημείο, το ίδιο φαντάζομαι και πολύ περισσότερο θα εθίγη η αξιοπρέπειά μας βλέποντας χθες τα ΜΑΤ να ξυλοκοπούν συμβασιούχους μπροστά στα έκπληκτα μάτια των τουριστών.

Μπορεί, όπως άκουσα χθες τον Υφυπουργό Τουρισμού να λέει, η Ακρόπολη να αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, όμως όπως δεν δικαιούται κατά τον Υφυπουργό κανείς να την κλείνει, κανείς δεν έχει και το δικαίωμα να αντιμετωπίζει με βία απεργούς, έχουν δεν έχουν δίκιο… που στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουν δίκιο, γιατί έχουν γίνει μπαλάκι από ηγεσία σε ηγεσία.

Με δακρυγόνα και χημικά… τα προβλήματα των συμβασιούχων προφανώς και δεν λύνονται. Δεν είναι δυνατόν να παρατάσσονται ΜΑΤ και όποιος έδωσε την εντολή θα πρέπει να αναλάβει και την ευθύνη απέναντι στη χώρα.

Οι εικόνες που ταξίδεψαν ανά τον κόσμο διέσυραν τη χώρα. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται «πόλεμος». Μπήκαν στο χώρο από την πλαϊνή είσοδο προκειμένου να απομακρύνουν τους συμβασιούχους και σημειώθηκαν συμπλοκές. Ακολούθησαν σκηνές διόλου τιμητικές για τον ιερό χώρο, με αστυνομικούς να κυνηγούν συμβασιούχους γύρω από το μνημείο.

Οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους και ζητούν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα 22 μηνών. Τόσο καιρό όσες κινητοποιήσεις και αν επιχείρησαν δεν εισακούστηκαν από κανένα. Προχθές αποφάσισαν να «κλειστούν» στο χώρο της Ακρόπολης. Ακραίο; Μπορεί, αλλά ποιος ρώτησε αυτούς τους ανθρώπους πώς ζούνε τόσο καιρό τώρα απλήρωτοι ή ποιος τελικά ενδιαφέρθηκε για το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά στην εργασία τους; Προφανώς κανείς, γι’ αυτό και αισθανόμενοι ότι το ποτήρι ξεχείλισε… αποφάσισαν να κάνουν κάτι… δυναμικό. Αντιμετωπίστηκαν με τα ΜΑΤ, ωστόσο απ’ ό,τι διάβασα στα sites το πρόβλημά τους πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Οι περισσότεροι ασχολήθηκαν κυρίως με τις επιπτώσεις που είχε η κίνησή τους στον διεθνή χώρο.

Η Ν.Δ με την ανακοίνωσή της μάλιστα επιλέγει να είναι και «με το χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ». Ενοχλήθηκαν στην αντιπολίτευση για τα ΜΑΤ και για το ότι αμαυρώθηκε ο ιερός βράχος, αλλά για τους απλήρωτους κουβέντα. Τι να πούνε άλλωστε, αφού ως κυβέρνηση η Ν.Δ ήταν αυτή που προσέλαβε τους συμβασιούχους, τους άφησε στη μοίρα τους και ήρθε τώρα η νέα ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, που επίσης δεν έχει δείξει ενδιαφέρον για να λύσει το πρόβλημα που σέρνεται. Και η ζωή συνεχίζεται…

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου