Συνέργεια… στο καλό

συνέργεια-στο-καλό-493240

Τα χθεσινά εγκαίνια του νέου αεροδρομίου εάν μη τι άλλο αποτελούν ένα σημαντικό γεγονός, καθώς έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η Μαγνησία αποτελεί ένα δυναμικό Νομό που έχει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να φύγει μπροστά.

Και φυσικά επειδή μιλάμε για αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδος και της Θεσσαλίας εννοείται ότι ολόκληρη η περιφέρεια μπορεί, αξιοποιώντας όλες αυτές τις υποδομές, να καταστεί πόλος ανάπτυξης σε ολόκληρη στη χώρα.

Το έργο πραγματικά «μιλάει» . Όποιος χθες επισκέφτηκε το χώρο σίγουρα εντυπωσιάστηκε. Ένας σύγχρονος αερολιμένας που διαθέτει όλες τις υποδομές και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από όλα αεροδρόμια της χώρας και του εξωτερικού. Δικαίως όσοι επώνυμοι αλλά και απλοί… πολίτες πάλεψαν και αγωνίστηκαν για το έργο αυτό αισθάνονταν χθες υπερήφανοι.

Δικαίως ο Υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης έκανε μνεία χθες στη διαχρονική συνεισφορά όλων των κοινοβουλευτικών της Μαγνησίας που από το 2001 μέχρι σήμερα έδωσαν άλλος πολύ και άλλος λιγότερο την ικμάδα των προσπαθειών τους για να ολοκληρωθεί το έργο.

Μένουν φυσικά να γίνουν ακόμη αρκετές εργασίες, η δέσμευση ωστόσο ότι οι πόροι είναι διασφαλισμένοι και «τελειώνουμε» ανακουφίζει έστω προσωρινά τους τοπικούς φορείς από έναν επιπλέον πονοκέφαλο.

Η ιστορία και σε αυτό το έργο έδειξε τελικά ότι όπου υπάρχει συνέργεια, συναντίληψη και κοινό μέτωπο η Μαγνησία μπορεί και πετυχαίνει πολλά. Ακόμη και εάν χρειάστηκε να «ματώσουν» κάποιοι, να γίνουν πολλές φορές κουραστικοί και πιεστικοί, κακοί ενίοτε με την εκάστοτε εξουσία, τελικά το αποτέλεσμα τούς δικαίωσε και έτσι γίνεται πάντα.

Τίποτα δεν χαρίζεται, τίποτα δεν κερδίζεται, εάν δεν αγωνιστεί ένας Νομός για να το καταφέρει. Έτσι έγινε με το νέο Νοσοκομείο και το Πανθεσσαλικό, έτσι έγινε με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, έτσι έγινε με τη Κάρλα, έτσι ελπίζουμε τελικά να γίνει και με τον Περιφερειακό που παραμένει έργο σε στασιμότητα και περιμένουμε πλέον να πάρουν σάρκα και οστά οι νέες δεσμεύσεις Μαγκριώτη.

Μακριά από κομματικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις όποτε λειτούργησαν οι τοπικοί φορείς και οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι συλλογικά, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τα οφέλη. Ακόμη και όταν αυτά ήρθαν καθυστερημένα. Όπως η αύξηση της κίνησης στο αεροδρόμιο κατά 40% και ο καθαρός τζίρος των 9 εκ. ευρώ, γενναία ανάσα στην τοπική μας οικονομία μετά τη σύνδεση του Βόλου με 8 προορισμούς στην Ευρώπη και κατ΄ επέκταση σε ολόκληρο τον κόσμο. Και είμαστε ακόμη στην αρχή, με τη συνέχεια να αναμένεται σπουδαία. Αρκεί να αξιοποιήσουμε σωστά τις ευκαιρίες…

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου