Τονωτικές ενέσεις

τονωτικές-ενέσεις-494855

Ως τονωτική ένεση προκειμένου τα μέλη της Κυβέρνησης να δουλέψουν με περισσότερη όρεξη και προθυμία υπέρ των προβλημάτων της χώρας θα μπορούσε να εκλάβει τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση κανείς. Εάν όμως πράγματι ο πρώτος τη τάξη Υπουργός πιστεύει επί της ουσίας ότι η χώρα έχει πιάσει τους στόχους της, τότε πράγματι υπάρχει πρόβλημα.

Δημιουργείται η αίσθηση ότι δεν υπάρχει σαφής εικόνα της πραγματικότητας και παράλληλα κάποιοι δεν λένε την αλήθεια στον Υπουργό και σε ολόκληρη την Κυβέρνηση. Και αν αυτό ισχύει, η ευθύνη των βουλευτών που γίνονται αποδέκτες των ψηφοφόρων της σε όλη τη χώρα αλλά και του κομματικού μηχανισμού είναι μεγάλη.

Δεν είναι δυνατόν και δεν έχουν το δικαίωμα να ωραιοποιούν την κατάσταση, διότι τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος αφενός να ξυπνήσουν καμία μέρα απότομαμ αφού συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα καιμ αφετέρουμ να συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το τι μας περιμένει.

Θα έπρεπε π.χ. κάποιος να ψιθυρίσει στο αυτί του Υπουργού ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές τις οποίες επικαλέστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega Channel μέχρι στιγμής δεν έχουν αποδώσει προς όφελος του λαού. Ίσως προς όφελος των δημοσίων ταμείων… αλλά όχι του πολίτη.

Θα έπρεπε επίσης κάποιος να του πει ότι η ΔΕΗ ετοιμάζεται να τιμωρήσει όσους έχουν μικρές καταναλώσεις, επιβάλλοντας νέο χαράτσι, χωρίς να ανοίγει τα κιτάπια της για να δει ότι το τελευταίο εξάμηνο ακόμη και οι πιο αξιόπιστοι πελάτες της καταναλωτές αδυνατούν να ανταποκριθούν στους λογαριασμούς. Ειδικά εάν διπλώσει κιόλας… μη χειρότερα.

Ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έλαβε από την πρώτη στιγμή διαρθρωτικά μέτρα και η απόφασή της ήταν ξεκάθαρη υπέρ των διαρθρωτικών αλλαγών, προκειμένου να πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού και να πάψουν οι ρουσφετολογικές προσλήψεις και η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, δεν απάντησε όμως τίποτα περί «ταμπακιέρας» όπως υπερωρίες τρελές που διαβάζουμε ότι υπογράφονται σε κάποια υπουργεία και σύμβουλοι που συνεχίζουν να πληρώνονται αδρά… χωρίς να ξέρουμε καν το αντικείμενό τους. Ως πολίτες φυσικά, γιατί όπως μας υποσχέθηκαν προεκλογικά δικαιούμαστε να ενημερωνόμαστε για όλα.

Δεν ξέρω εάν ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται ήταν απαραίτητα για να σωθεί η χώρα και γι’ αυτό στηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης. Είμαι ωστόσο σχεδόν πεπεισμένη ότι οι ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες και τα ζόρια είναι μπροστά μας.

Και επειδή εμείς που προς το παρόν δεν μπορούμε να συμμεριστούμε την αισιοδοξία του κ. Υπουργού προτιμούμε τους χαμηλούς τόνους, περιμένουμε χαμηλοφώνως όχι όμως και συμμεριζόμενοι την αισιοδοξία του κ. Ραγκούση να έρθουν οι καλύτερες μέρες που μας υποσχέθηκαν.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου