Υπό παρακολούθηση

υπό-παρακολούθηση-502824

Ακόμη και οι τελευταίοι που αμφέβαλλαν πείστηκαν από χθες ότι ως χώρα είμαστε υπό στενή παρακολούθηση. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η τρόικα… εγκαθίστανται πλέον και μόνιμα στη χώρα… για να μας ελέγχουν καλύτερα, επιβάλλοντας όποτε κρίνουν απαραίτητο τις βουλές τους και τις διαταγές τους.
Διότι περί διαταγής πρόκειται όταν υποδεικνύουν της φυλακής τα σίδερα για όσους φοροδιαφεύγουν χωρίς καν να κάνουν διάκριση μεταξύ αυτών που έχουν και δεν δηλώνουν για να αποφύγουν να πληρώσουν φόρο και τον άτυχο αυτοαπασχολούμενο επαγγελματία ή μισθωτό, που μέσα στις μυλόπετρες της κρίσης αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.
Η τρόικα ουσιαστικά ορίζει πλέον τις τύχες της Ελλάδας. Ακολουθεί όπως διαβάζω σε ξένα και ελληνικά sites κατά πόδας τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών στις επαφές που έχει με επενδυτές όχι φυσικά σε ρόλο θεατή, αλλά ουσιαστικού συνομιλητή που διαπραγματεύεται εν πολλοίς διεθνείς επενδύσεις για λογαριασμό μας.
Από το χεράκι και στο δάσκαλο δηλαδή… και ξεκινήσαμε ως χώρα να δίνουμε εξετάσεις επί καθημερινής βάσης. Και άντε εμείς οι πολίτες δεν έχουμε άλλη επιλογή, οι εκλεγμένοι από το λαό υπουργοί πώς το ανέχονται αλήθεια;
Να τους παίρνουν από το χεράκι οι δανειστές προκειμένου να μας «ανοίξουν δρόμο» σε νέες επενδύσεις. Ποιος ξέρει άραγε τι έχουν στο μυαλό τους. Πάντως κάτι που να μας ανακουφίσει, νομίζω ότι δύσκολα θα το πιστέψουμε, εάν δεν το δούμε.
Επιμένουμε να δείχνουμε φτωχοί συγγενείς, συνοδευόμενοι από τους «κατακτητές» ενός μνημονίου στήριξης τελικά όχι της χώρας, αλλά των δανεικών που έχουμε πάρει δεκαετίες τώρα από γερμανικές και γαλλικές Τράπεζες.
Μπορεί τέτοιες κινήσεις να διασκεδάζουν τον φόβο των αγορών, όμως οι αρνητικές συνέπειες για το κύρος της χώρας αλλά και η ψυχολογική τρομοκρατία των πολιτών δεν ξέρω εάν «πατσίζουν» τη χασούρα.
Μπορεί να γίνεται σαφές ότι η Κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να στρώσει το έδαφος για την έξοδο της χώρας στις αγορές, ώστε η Ελλάδα να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις που έχει έναντι των έως σήμερα δανειστών, όμως υπάρχει κανείς να μου εξηγήσει με το χρέος να φτάνει στο 120% πώς η χώρα θα ανασάνει;
Ίσως αυτό να είναι το κρίσιμο ερώτημα που θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια, γιατί σύμφωνα με την Κυβέρνηση από το 2013 και μετά θα έρθουν καλύτερες μέρες… Πώς και με τι μέσα δεν ξέρουμε ακόμη. Μπορεί και αυτά να τα εγγυηθεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που διαπιστώνει μεν θετική βούληση της κυβέρνησης να ακολουθήσει τις εντολές, αλλά αντιλαμβάνεται ότι η δημόσια διοίκηση αδυνατεί να εφαρμόσει με την ταχύτητα που απαιτούν οι περιστάσεις τις αλλαγές του μνημονίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου