Οι δημόσιοι Λειτουργοί

οι-δημόσιοι-λειτουργοί-851206

Μία απογραφή επιχείρησαν και γίνεται χαμός . Κάθε μέρα και ένας κλάδος διαμαρτύρεται. Κανείς δε θέλει να απογραφεί με τους δημοσίους υπαλλήλους.
Ξεκίνησαν με αντιδράσεις οι δικαστικοί, ακολούθησαν οι γιατροί και πάω στοίχημα ότι τις επόμενες μέρες, ένας- ένας οι κλάδοι θα ζητούν εξαίρεση.
Δεν εξετάζω την επιχειρηματολογία τους, διότι δεν είμαι ειδική για να κρίνω την ουσία των επιχειρημάτων τους.
Ωστόσο προκαλεί άσχημη εντύπωση, το γεγονός ότι προβάλλουν όλοι τα συντεχνιακά τους εγώ προκειμένου να μην απογραφούν. Και μπορεί μέχρι ενός βαθμού στους δικαστικούς κανείς εάν προσπαθήσει να το κατανοήσει.
Στους γιατρούς που εργάζονται όμως στο δημόσιο, ποιος άραγε είναι ο λόγος που αντιδρούν στην απογραφή;
Από τη στιγμή που εργάζονται στο δημόσιο δε θα πρέπει να ακολουθηθεί και για αυτούς ότι ισχύει για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους. Ακούνε «δημόσιος υπάλληλος» και πετάγονται μέχρι τον ουρανό. Στο κατόπι και οι πανεπιστημιακοί που επίσης θέλουν να χαρακτηρίζονται δημόσιοι λειτουργοί και όχι δημόσιοι υπάλληλοι… Λες και οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι «παρίες».
Στη χώρα που υποτίθεται ότι λειτουργεί η ισοπολιτεία, κάποιοι αρνούνται να καταγραφούν ως δημόσιοι υπάλληλοι, διότι παρ’ ότι βρέξει χιονίσει πληρώνονται από το Δημόσιο, θεωρούν τους εαυτούς τους, πιο υψηλά ιστάμενους, από τον υπάλληλο του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ.
Βγάζουν μάλιστα και απίστευτες ανακοινώσεις στις οποίες εμμέσως πλήν σαφώς υποστηρίζουν ότι έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και έχουν ουσιαστική συνεισφορά στην ανάπτυξη της χώρας.
Το ζητούμενο ωστόσο και το καίριο ερώτημα που είμαι σίγουρη ότι δεν πρόκειται να απαντηθεί είναι για ποιόν ουσιαστικό λόγο αρνούνται όλοι οι παραπάνω την απογραφή, πέρα από το τυπικό που είναι να τους αναγνωριστεί ότι είναι Δημόσιοι λειτουργοί.

Μήπως τελικά ορισμένοι δεν επιθυμούν να δημοσιοποιηθεί πόσο «κοστίζει» ο κόπος τους, υπηρετώντας στο δημόσιο; Και εάν ισχύει αυτό, γιατί;
Το να επικρίνει κανείς την Κυβέρνηση ότι δεν είχε έτοιμο μηχανισμό να ξεκινήσει την απογραφή και αυτό σημαίνει προχειρότητα είναι απολύτως λογικό. Αυτό που ξεφεύγει από κάθε λογική είναι να θέλουν να χαρακτηριστούν διάφοροι κλάδοι που κατά τα άλλα σεβόμαστε, δημόσιοι λειτουργοί, λες και οι υπόλοιποι- επαναλαμβάνω δημόσιοι υπάλληλοι είναι «παιδιά ενός κατώτερου θεού». Εάν υποχωρήσει η Κυβέρνηση, ας αναλάβει και τις ευθύνες της.

Την ίδια ώρα, βολές κατά της κυβέρνησης για τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να γίνει η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων εξαπέλυσε το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Δέσποινα Σπανού, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή "Πρώτη Γραμμή".

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου