Στο ίδιο έργο θεατές

στο-ίδιο-έργο-θεατές-851206

Στο απόλυτο θέατρο του παραλόγου γινόμαστε μάρτυρες για μία ακόμη φορά, παρακολουθώντας στα τηλεοπτικά πάνελ να γίνεται το ξεκατίνιασμα μεταξύ πολιτικών για το βόλεμα… ημετέρων.
Όσα αδέρφια, παιδιά, ξαδέρφια και βαφτιστήρια είχαν ορισμένοι φρόντισαν να τα τακτοποιήσουν. Στην «Αγρογή» ειδικά έγινε το μεγάλο πάρτι… με διοργανωτή τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη.
Μόνο που λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο… και οι αποκαλύψεις έχουν ταράξει την ελληνική πραγματικότητα. Επειδή ωστόσο σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει πάντα και αντίλογος, τη φυλούσαν στο Θόδωρο Πάγκαλο και τον «πλήρωσαν» με το ίδιο νόμισμα.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες και ο νυν αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης το 2004 φρόντισε να τακτοποιήσει τη δική του κόρη και μάλιστα στη Βουλή.
«Οι προσλήψεις έγιναν νόμιμα» επικαλούνται ένθεν κακείθεν όλοι τους. Το αποτέλεσμα ωστόσο παραμένει το ίδιο. Οι περισσότεροι πολιτικοί μας πολιτεύονται και προνοούν πρώτα για το δικό τους συμφέρον και μετά των άλλων πολιτών.
Ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό για τη δική τους συλλογιστική. Για όλους εμάς τους υπόλοιπους, τους «χαχόλους» όπως προφανώς μας θεωρούν για να μας πασάρουν τέτοιου είδους επιχειρήματα… φυσικά τέτοιες ευκαιρίες δεν παρέχονται. Ξεροσταλιάζουν παιδιά και παιδιά στα γκισέ των υπηρεσιών, περιμένοντας μία προκήρυξη του ΑΣΕΠ και άλλοι χωρίς να ιδρώσουν κατοχυρώνουν τις «νόμιμες» θέσεις και εξασφαλίζονται μία ζωή.
Δεν ανακαλύψαμε βέβαια ξαφνικά την Αμερική, ούτε τα κεντρικά ΜΜΕ που έχουν ξεσηκώσει πολύ αχό τις τελευταίες μέρες. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ από τις 8 Οκτωβρίου του 2009 έγραψε για τις συμβάσεις στην Αγρογή και για όσους προσλήφθηκαν προεκλογικά.
Τόσους μήνες μετά θυμήθηκαν κάποιοι να ανοίξουν παλιούς λογαριασμούς; Δεν είμαστε δα και τόσο αδαείς. Απλά προσφέρονταν τώρα η περίοδος για να πετάξουν «την μπάλα στην κερκίδα». Να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος από τα πραγματικά του προβλήματα εν’ όψει και της ψήφισης του νέου εκτρώματος στο ασφαλιστικό.
Μακριά από εμάς οι όποιες θεωρίες συνωμοσίας, αλλά, είπαμε, ο κόσμος άρχισε να ξυπνάει.
Το κόλπο του Πάγκαλου έπιασε… τόπο. Να δούμε όμως μέχρι πότε θα πιάνουν αυτά τα κόλπα, που είναι μεν ανέξοδα, αλλά είναι ταυτόχρονα και επικίνδυνα. Παίζοντας με τη φωτιά μπορεί και να τσουρουφλιστείς, λέει μία παροιμία, φαίνεται όμως προς το παρόν στην κυβέρνηση δεν το μετράνε έτσι. Να περνάνε οι μέρες… μήπως και τελικά μέσα στο γενικό χαμό… πάρει μία παράταση η έκρηξη θυμού που νιώθουν οι περισσότεροι μέσα τους. Η κρίσιμη ψηφοφορία για το ασφαλιστικό έχει οριστεί για αύριο. Κυριακή κοντή γιορτή… που λένε και ο καθένας θα «μετρηθεί με το μπόι του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου