Ανθρακες ο θησαυρός…

ανθρακες-ο-θησαυρός-851206

Περίμεναν και οι συνταξιούχοι ένα επιπλέον 200άρι… να περιορίσουν κάπως τις απώλειες που ήδη υφίστανται από τα μέτρα, αλλά τελικά αποδείχτηκε άνθρακες ο θησαυρός.
Το ύψος του επιδόματος θα παραμείνει στο σημερινό επίπεδο, δηλαδή στα 800 ευρώ. Το νέο ποσό γράφτηκε εκ παραδρομής, στην αγωνιώδη προσπάθεια των υπηρεσιών να εναρμονίσουν τις διατάξεις που αφορούν στο υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας.
Και όμως χθες και προχθές Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Κουτρουμάνης λίγο πολύ εμφανίζονταν ως «ήρωες», που συναισθανόμενοι το πρόβλημα που δημιουργείται στους συνταξιούχους κατάφεραν να εντάξουν ακόμη ένα 200άρι σε ειδική τροπολογία.
Από τις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες το έμαθε και ο Υπουργός Οικονομικών και έπαθε «σοκ». Αρχικά είναι σίγουρο πως θα σκέφτηκε ότι κάποιος του κάνει πλάκα… Σε μία δεύτερη σκέψη σίγουρα κατάλαβε ότι πρόκειται για ένα ακόμη τρικ. Όχι ότι έχει κανείς διάθεση να βγάλει λάδι τον Υπουργό Οικονομικών για τα μέτρα που λαμβάνονται, αλλά τουλάχιστον αυτός δεν τάζει και ξετάζει. Το έχει ξεκόψει εξαρχής ότι δεν υπάρχει χρήμα… και σε αυτό το μοτίβο συνεχίζει. Οι ένοικοι του Υπουργείου Εργασίας… ακολουθούν διαφορετική γραμμή. Και επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που λένε και ξελένε…. έτσι και σήμερα το μεσημέρι έσπευσαν να «αναθεωρήσουν», αφαιρώντας… από τις τσέπες των συνταξιούχων 200 ευρώ… που υποτίθεται θα έπαιρναν το επόμενο διάστημα.
Ακόμη ένα «επεισόδιο» που αποδεικνύει ότι σε αυτή την κυβέρνηση πολλές φορές δεν γνωρίζει η «δεξιά» τι ποιεί η «αριστερά». Απίστευτο και όμως αληθινό. Εάν γίνονται όμως τέτοιες γκάφες σε τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν στην ίδια τη ζωή και την επιβίωσή μας, τι άλλο μπορεί να μας περιμένει, θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς.
Και αφού τελείωσαν με τους τραγέλαφους, το βάρος πέφτει τώρα στην ψήφιση του νομοσχεδίου. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το Ασφαλιστικό θα ψηφιστεί στη Βουλή. Κάτι προφανώς περισσότερο από εμάς θα ξέρει… Η τακτική «καρότο και μαστίγιο» μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα φαίνεται ότι αποδίδει. Κανείς από τους βουλευτές δεν θέλει νέους πονοκεφάλους και ταλαιπωρίες καλοκαιριάτικα. Ούτως ή άλλως ότι θα κάνουν διακοπές εκτός των εκλογικών τους περιφερειών το έχουν συνειδητοποιήσει. Μία πάνω – μία κάτω θετική ψήφο στα μέτρα δεν κάνει πλέον τη διαφορά… Εκτός και εάν πράγματι εννοούν αυτά που δήθεν… αφήνουν να διαρρεύσουν σε παραπολιτικές στήλες και αποφασίσουν πράγματι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Απέναντι στο λαό.
Η κινδυνολογία των τελευταίων ημερών και τα διλήμματα «ή τέτοια μέτρα ή δεν έχουμε λεφτά για συντάξεις» δεν απευθύνεται μόνο στους πολίτες αλλά κυρίως στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.
«Θα μπορούσαμε να είχαμε επιλέξει τη στάση πληρωμών, αλλά επιλέξαμε να μην κηρύξουμε στάση πληρωμών και να προβούμε σε αυτές τις πολύ οδυνηρές αλλαγές στην Ελλάδα, προκειμένου να τηρήσουμε τις συμβάσεις με τους πιστωτές μας», σημείωσε χθες ο πρωθυπουργός. Το μήνυμα είναι σαφές. Όπως και οι αποδέκτες. Οπότε ας σταματήσουν και οι λεονταρισμοί, γιατί από «πόνο ψυχής» χορτάσαμε πια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου