Υπάρχει «τσίπα»;

υπάρχει-τσίπα-851206

Η ομολογία του πρώην Υπουργού Μεταφορών Τ. Μαντέλη ότι πήρε μίζα -ο ίδιος την αποκαλεί χορηγία- από τη Siemens, ξετυλίγει σιγά- σιγά το κουβάρι των αποκαλύψεων που πιστεύουμε ότι θα ακολουθήσουν τις αμέσως επόμενες μέρες ώστε να μάθουμε επιτέλους την αλήθεια.
Και μπορεί βέβαια τα αδικήματα να έχουν παραγραφεί ως προς την ιδιότητα του πρώην Υπουργού, μπορούν όμως- εάν υπάρχουν όλα τα στοιχεία- να δρομολογηθούν διαδικασίες ώστε ο πρώην Υπουργός που χρηματίστηκε να πάει φυλακή, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου.
Όπως πρέπει να πάνε και όλα τα άλλα πολιτικά στελέχη που εμπλέκονται στην υπόθεση της Siemens και στο Βατοπέδιο.
Η Κυβέρνηση έχει πλέον το λόγο.
Να αποδείξει και επί της ουσίας ότι αυτά που λέει εννοεί. Εάν κάποιοι έχουν λαδωθεί ή δωροδοκηθεί ή έχουν κλέψει, έχουν δεν έχουν παραγραφεί τα κακουργήματά τους, να πάνε φυλακή. Όπως πάει ο κάθε απλός πολίτης μετά από αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών μπορεί να τους απαλλάσσει , η τσίπα όμως «παραγράφεται»;
Τι παραπάνω έχει ο κ. Μαντέλης ή ο κάθε κ. Μαντέλης, που αντί να υπηρετήσει το λαό και τους πολίτες που τον ψήφιζαν κοίταζε να «αγοράζεται»;
Όταν βγαίνει ένας πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ αλλά και οποιουδήποτε άλλου κόμματος και παραδέχεται ότι πήρε μίζα 200.000 μάρκων, αυτό που περιμένουμε πλέον να ενημερωθούμε είναι πότε θα πάει φυλακή.
Δεν είναι δυνατόν την ώρα που απαιτείται από όλο το λαό να υποστεί ολοένα και περισσότερες θυσίες, ορισμένοι να τα έχουν «πιάσει» , να παραμένουν έξω ανενόχλητοι να συνεχίσουν τις «μπίζνες τους» και να αναχωρούν όπως ο κ. Μαντέλης ανενόχλητοι ξανά για το Αζερμπαϊτζάν.
Πώς να πειστούν μετά οι πολίτες ότι το καθεστώς ατιμωρησίας του πολιτικού συστήματος θα αρθεί και ότι έχουν όλοι αντιληφθεί πως η οργή του κόσμου θα γίνει κάποια στιγμή ποτάμι που θα παρασύρει τα πάντα;
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει την μεγάλη ευκαιρία. Να αποδείξει ότι αυτά που λέει περί μηδενικής ανοχής τα εννοεί κιόλας. Ξεκινώντας από τους πρώην υπουργούς του και στελέχη του που με αποδείξεις εμπλέκονται σε διάφορα σκάνδαλα. Πρώην και νυν εάν υπάρχουν και συνεχίζοντας και στην αξιωματική αντιπολίτευση, μέχρι το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο.
Εάν ο έλεγχος περιοριστεί μόνο σε «φωτοβολίδες» και δύο – τρία δημοσιεύματα που απλά θα αναπαραγάγουν ονόματα που ήδη γνωρίζουμε χωρίς να υπάρξει ουσιαστική τιμωρία, ο φαύλος κύκλος θα συνεχιστεί. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μία κοινωνία που ήδη λοιδορείται και αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή για την ατιμωρησία που επικρατεί.
Ακόμη και στη Ζιμπάμπουε υπουργοί και βουλευτές παραιτούνται για ψύλλου πήδημα. Κάποιοι μάλιστα οδηγούνται και στη Δικαιοσύνη. Εδώ… εξεταστικές και προανακριτικές γίνονται μόνο για το «θεαθήναι». Και για να αυγαταίνουν το εισόδημά τους οι βουλευτές μας… μετά τις περικοπές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου