Ο νεοπατριωτισμός στη νέα εποχή

ο-νεοπατριωτισμός-στη-νέα-εποχή-851206

 
Τα νέα οικονομικά μέτρα είναι από χθες νόμος. Πολλοί ίσως βέβαια να μην το έχουν συνειδητοποιήσει, αφού τα φώτα έπεσαν πάνω στις διαγραφές που έγιναν σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Κυρίως η διαγραφή της Ντόρας ήταν αυτή που «έκλεψε» την παράσταση, με αποτέλεσμα ορισμένοι από το κυβερνών κόμμα να ανακουφιστούν προσωρινά, καλλιεργώντας μάλιστα  στα πηγαδάκια την εκτίμηση ότι «τα φώτα στρέφονται» στη Ρηγίλλης.
Οι τρεις διαγραφές στο ΠΑΣΟΚ «μονόδρομος» λένε όλες οι πολιτικές εκτιμήσεις. Δεν είχε άλλη επιλογή ο πρωθυπουργός. Ορισμένοι μάλιστα έσπευσαν να σχολιάσουν «ε, και καλά. Δεν πρόκειται για βαριά ονόματα. Τρεις απλοί βουλευτές είναι…» παραβλέποντας προφανώς ότι τις περισσότερες φορές η ιστορία γράφτηκε από τους απλούς, ανώνυμους και άσημους πολίτες.
Όχι από αυτούς που στην πλειοψηφία τους χθες στη Βουλή, για να δικαιολογήσουν το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ της παράταξής τους,  ξεκίνησαν τις κοκορομαχίες, εξαπολύοντας μύδρους ο ένας στον άλλον για το παρελθόν.
Υπήρξαν βέβαια και αυτοί -όπως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης- που μόνο τα κλάματα δεν έβαλε για να μας πείσει ότι πονάει για τα μέτρα… αλλά κάνει την καρδιά του πέτρα για να σωθεί η χώρα.
Ένας ατέλειωτος εμπαιγμός από αυτούς που από τη μία ψηφίζουν τα πιο σκληρά μέτρα στην ιστορία της χώρας, αλλά από την άλλη όταν πρόκειται για τα δικά τους συντεχνιακά συμφέροντα συνασπίζονται και νομοθετούν για να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους.
Μας χόρτασαν λαϊκισμό… μας κούρασαν με ατέρμονες εκθέσεις ιδεών και στο τέλος μάς έθεσαν εμμέσως και το δίλημμα «ή μέτρα ή παύση πληρωμών».
Εφηύραν πλέον και τον νεοπατριωτισμό, ο καθείς υπό το δικό του πρίσμα, για να μας πείσουν τελικά ότι τα νέα μέτρα είναι απαραίτητα. Σε λίγο θα μας πούνε κιόλας ότι, εάν δεν τα επέβαλε το ΔΝΤ και οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι, θα έπρεπε να τα έχουμε μόνοι μας υιοθετήσει.
Από σήμερα ξημερώνει μία καινούργια μέρα. Μαζί και μία καινούργια εποχή.
Μία εποχή στην οποία καλούμαστε να συνεχίσουμε, αλλάζοντας ουσιαστικά τη ζωή μας. Η νέα τριετία σκληρής λιτότητας μόλις αρχίζει. Στο τέλος αυτής της πορείας ελπίζουμε όλοι να υπάρχει έξοδος από το τούνελ.
 Δεν είμαστε καθόλου σίγουροι γι’ αυτό. Το αποδεικνύουν άλλωστε αυτό οι απεργιακές συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια των τελευταίων ημερών, αλλά και αυτά που θα έρθουν το επόμενο διάστημα από όλους αυτούς που παλεύουν να μη μείνουν στο περιθώριο. Κόντρα στο «ρεύμα της Βουλής» και όσων από χθες με την ψήφο τους εδραίωσαν τη «νέα εποχή» μίας σκληρής οικονομικής πραγματικότητας για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
 
 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου