Βάσω Κυριαζή: Καμία λευκή επιταγή

βάσω-κυριαζή-καμία-λευκή-επιταγή-305112

Η οικτρή κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα ο ελληνικός λαός, επαγγελματίες, μικρομεσαίοι, αγρότες, εργαζόμενοι, άνεργοι και το ακόμα χειρότερο αύριο που μας περιμένει, εμάς και τα παιδιά μας, είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκήθηκαν την εποχή των μνημονίων, των δύο πρώτων μνημονίων από τους παλιούς μνημονιακούς και των μέτρων του τρίτου μνημονίου που υιοθετήθηκε από τους νέους μνημονιακούς.

Εκείνοι που στήριξαν τις ελπίδες τους για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και για μια καλύτερη ζωή στα «αντιμνημονιακά» κόμματα και στην ανατροπή των μνημονίων διαψεύστηκαν πλήρως μετά το «Οχι» στο δημοψήφισμα.

Μαζί μ’ αυτούς όμως διαψεύστηκαν κι αυτοί που είπαν «Ναι», γιατί αποκαλύφτηκε πως οι κυρίαρχες δυνάμεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν έχουν καμία διάθεση για αποκλίσεις από τις πολιτικές που ακολουθούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και είναι συνταγμένες να απορρίπτουν ηπιότερα μέτρα και εναλλακτικές πολιτικές και απαιτούν επιτακτικά ακόμα σκληρότερα μέτρα για να προωθηθεί η πολιτική τους.

Οι θιασώτες των μνημονίων, παλιοί και νέοι, παρουσιάζουν τη «λιτότητα», τα σκληρά μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων και τις «μεταρρυθμίσεις» που υποτίθεται πως πρέπει να γίνουν ως μονόδρομο. Ως τις αναγκαίες και απαραίτητες «θυσίες» και ως τους απαραίτητους και αναγκαίους συμβιβασμούς για να μπορέσει η οικονομία, η πραγματική οικονομία, να ανακάμψει, να γίνουν επενδύσεις και να αντιμετωπιστούν έτσι τα μεγάλα προβλήματα της ύφεσης, της ανεργίας και της υποβάθμισης του επιπέδου ζωής των εργαζομένων.

Οι πολιτικές που βρίσκονται προ των πυλών είναι επώδυνες και δυσβάσταχτες για τον ελληνικό λαό.

Εχουμε να αντιμετωπίσουμε το ξεκλήρισμα των επιχειρήσεων που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στη συνεχιζόμενη κρίση, την -με άμεσους και έμμεσους τρόπους- δραστική μείωση μισθών και συντάξεων, τον περιορισμό των κοινωνικών παροχών, την ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων, τη μεταφορά στον ιδιωτικό τομέα δημόσιων επιχειρήσεων και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Για αυτό και επιμένουμε ότι η Κυβέρνηση αλλά και τα άλλα κόμματα οφείλουν να καταθέσουν στον ελληνικό λαό την εναλλακτική τους πρόταση.

Είναι επιβεβλημένο να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο δράσης που θα περιλαμβάνει κάτι διαφορετικό από τη δραστική μείωση μισθών και συντάξεων, τον περιορισμό των κοινωνικών παροχών, την ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις λεγόμενες «μεταρρυθμίσεις» .

Οποιος νομίζει ότι με την ψήφο του ο ελληνικός λαός έδωσε λευκή επιταγή στην κυβέρνηση αλλά και στα άλλα κόμματα της βουλής, πλανάται πλάνην οικτρά.

Με επίκληση την πρόσφατη λαϊκή εντολή, μην τρέφει κανείς ψευδαισθήσεις, ότι ο λαός θα μείνει με σταυρωμένα χέρια, να περιμένει τη μοίρα του, όσο μάλιστα θα συνεχίζεται αυτή η σκληρή και αντιλαϊκή πολιτική και θα εφαρμόζονται μέτρα που οδηγούν την κοινωνία στην πλήρη φτωχοποίηση.

Οι πολίτες δεν έδωσαν, ούτε πρόκειται να δώσουν σε κανέναν λευκή επιταγή και φυσικά δεν πρόκειται ο λαός να αποδεχτεί να σηκώσει στις πλάτες του τα 14 δισ. μέτρα του τρίτου μνημονίου, στο όνομα της όποιας ψευδεπίγραφης δέσμευσης για έξοδο από την κρίση. Μία έξοδο που επί έξι χρόνια αναζητά και όλο πιο βαθιά στα μνημόνια παραμένει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου