Βάσω Κυριαζή: Υπουργικές υποδείξεις για «το καλό μας…»

βάσω-κυριαζή-υπουργικές-υποδείξεις-γ-119399

Δεν φτάνει που έχουμε ως πολίτες να αντιμετωπίσουμε μύρια προβλήματα καθημερινά με τα απανωτά χτυπήματα που δεχόμαστε από ΕΝΦΙΑ και άλλα έκτακτα και μόνιμα χαράτσια, έχουμε και τους υπουργούς που μας μαλώνουν κιόλας.

Χθες Γεράσιμος Γιακουμάτος και Σοφία Βούλτεψη μας κούνησαν το δάχτυλο για δύο διαφορετικά θέματα και μας επέπληξαν. Ο μεν πρώτος γιατί δεν κάνουμε έρευνα αγοράς πριν τα ψώνια μας και μετά γκρινιάζουμε για την ακρίβεια και η δεύτερη γιατί οι Ελληνες επένδυσαν σε ακίνητα και τώρα γκρινιάζουν για τον ΕΝΦΙΑ.

Ναι καλά διαβάσατε, αυτά μέσα σε ένα 24ωρο γιατί εάν καθίσει κανείς και ψάξει τι εκστομίζουν κάθε μέρα, υπουργοί και γραμματικοί θα φρίξει.

Και εξηγούμαι: Μήνυμα προς τους καταναλωτές απηύθυνε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος, προτρέποντας τις νοικοκυρές να αναζητούν τα φθηνότερα προϊόντα και να μην πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ «έχοντας το κεφάλι ψηλά σαν το παγώνι».

Παράλληλα ο υφυπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε μιλώντας χθες στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ότι πολλές βιομηχανίες τροφίμων και καταστήματα κάνουν προσπάθεια να ρίξουν τις τιμές και να βοηθήσουν την οικονομική αδυναμία των καταναλωτών, αλλά όπως και ο ίδιος έχει διαπιστώσει από τους ισολογισμούς εταιρειών τροφίμων που έχει δει τα περιθώρια κέρδους είναι περιορισμένα.

Ο κ. Γιακουμάτος, διευκρίνισε πάντως, ότι τις επόμενες μέρες θα εξετάσει με τα σούπερ μαρκετ και τα κέντρα διανομής πώς θα διατηρηθούν χαμηλά οι τιμές στο γάλα. Αναφερόμενος εμμέσως στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, ο υφυπουργός δήλωσε ότι τα περιθώρια κέρδους των αγελαδοτρόφων έχουν πέσει στο ναδίρ, ενώ οι βιομηχανίες γάλακτος παραπαίουν, και μια μάλιστα μια έκλεισε. Μάλλον ο κ.Γιακουμάτος έχει καιρό να επισκεφτεί μάρκετ για αυτό και καμώνεται ότι δεν ξέρει και τώρα ψάχνε.

Το δεύτερο χτύπημα ήρθε από την κ. Βούλτεψη που με αφορμή την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ που κατατέθηκε στη Βουλή, ως κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε πως στην παρούσα φάση δεν μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο ενώ μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ωστόσο, προχώρησε ακόμα περισσότερο το θέμα των ακινήτων λέγοντας πως η ίδια δεν έχει στην κατοχή της κανένα ακίνητο, ενώ εκτίμησε πως ότι η αγορά σπιτιών και οι επενδύσεις που έκαναν οι Έλληνες σε ακίνητα ήταν… χαμένα χρήματα.

Τι κρίμα που τόσα χρόνια δεν είχαμε «σύμβουλο αγοράς» την κ. Βούλτεψη για να μας αποτρέψει να κάνουμε αγορές ακινήτων ή τον κ. Γιακουμάτο μαζί μας σε μία επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ…

Ασφαλώς και αστειεύομαι, μόνο έτσι πλέον μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς τέτοιες φαιδρές προσεγγίσεις σαν τις παραπάνω, διότι διαφορετικά εάν σκεφτεί σοβαρά όλα αυτά που λένε υπουργικά χείλη κάθε μέρα, θα πέσουμε σε κατάθλιψη. Εχουμε να αντιπαλέψουμε όλα τα άλλα προβλήματα, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουμε και τις υπουργικές υποδείξεις… για το καλό μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου