Πολιτικοί αρραβώνες…

πολιτικοί-αρραβώνες-162036

Ενδιαφέρον αρχίζει και αποκτά η πολιτική σκηνή παρά το γεγονός ότι διανύουμε μέρες θερινής ραστώνης…

Από τη μία η προαναγγελία επιστροφής του Ανδρέα Λοβέρδου στο ΠΑΣΟΚ και από την άλλη η δημόσια πρόσκληση στο Γ. Καρατζαφέρη από στελέχη της Ν.Δ. και η δική του ανταπόκριση κάνουν όπως είναι φυσικό ποιο ενδιαφέρον το πολιτικό σκηνικό αφού δημιουργούν εκ των πραγμάτων νέα δεδομένα και είναι σίγουρο ότι δεν θα πλήξουμε όσο θα πλησιάζουμε προς το Φθινόπωρο αλλά πολύ περισσότερο στις προεδρικές εκλογές.

Είναι οι κινήσεις που γίνονται στην πολιτική σκακιέρα και προς το παρόν στο χώρο των κομμάτων που συγκυβερνούν και που από ότι δείχνουν τα πράγματα, μέσα από ζυμώσεις και συνεργασίες επιχειρούν να «συσπειρώσουν» ευρύτερες δυνάμεις γύρω τους, σε μία προσπάθεια να ξεπεράσουν το σκόπελο των προεδρικών εκλογών και να αποφευχθεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Τα επιχειρήματα βέβαια που ακούγονται τις τελευταίες μέρες ένθεν κακείθεν όσον αφορά τόσο την επιστροφή του κ. Λοβέρδου στο ΠΑΣΟΚ όσο και τη συνεργασία του Γ. Καρατζαφέρη με τη Νέα Δημοκρατία ελάχιστα πείθουν όσους τουλάχιστον γνωρίζουν πως παίζονται αυτά τα παιχνίδια και παράλληλα αντιλαμβάνονται τις σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από όλες αυτές τις πολιτικές «πρωτοβουλίες».

Η επιστροφή Λοβέρδου στο ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά είχε προαναγγελθεί από τη στιγμή που ο κ. Λοβέρδος υπουργοποιήθηκε με τις πλάτες του Ε. Βενιζέλου και τώρα θα πρέπει να ολοκληρωθεί «ο γάμος» με την επανένταξή του στο χώρο και ενδεχομένως ως μία μελλοντική λύση για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ενώ για τη συνεργασία με τον Γ. Καρατζαφέρη επίσης το έδαφος είχε προετοιμαστεί εδώ και αρκετό καιρό από διάφορα στελέχη που ποτέ δεν έκοψαν τις γέφυρες μαζί του και ας έχουν ακουστεί κατά καιρούς πράγματα και θάματα και από τις δύο πλευρές… που ακόμη και σήμερα εάν τα θυμηθεί κανείς, αρκεί για να διαπιστώσει για μία πολλοστή φορά πόσο έχει πλέον ευτελιστεί ο πολιτικός λόγος και η πολιτική αξιοπρέπεια.

Στις ώρες των «κοκορομαχιών» ακούγονται πολλά, λέγονται ακόμη περισσότερα αλλά όταν έρχεται η ώρα της πολιτικής των ισορροπιών και των πολιτικών συσχετισμών, λες και όλοι έχουν προκύψει από παρθενογένεση και έχουν φάει το «λωτό της λήθης», αγκαλιάζονται και συναγελάζονται πολιτικά λες και δεν συμβαίνει τίποτα.

Αυτός άλλωστε είναι και ένας από τους κυριότερους λόγους που τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι πολίτες γυρίζουν την πλάτη προς τους πολιτικούς, αποστρέφονται την πολιτική και άθελά τους, έχουν καταστεί έρμαια όσων δημαγωγούν μόνο και μόνο για να αλιεύσουν ψήφους.

Οι κ.κ. Λοβέρδος και Καρατζαφέρης είναι τώρα οι «πρωταγωνιστές» σε αυτό το νέο πολιτικό σήριαλ που το τέλος του δεν το έχουμε δει ακόμη. Και το λέμε αυτό διότι οι δύο «επιστροφές» δεν αναμένεται να είναι αναίμακτες καθώς ήδη εγείρονται αντιδράσεις τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη Ν.Δ. αντίστοιχα από όσους πιστεύουν ότι δεν μπορεί πάντα να είναι αυτοσκοπός η εξουσία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου