Βάσω Κυριαζή:Κάτι να αλλάξει

βάσω-κυριαζήκάτι-να-αλλάξει-199561

Κάτι πρέπει να αλλάξει στην πολιτική ζωή του τόπου. Οι πολιτικοί είναι σε λάθος δρόμο και δυστυχώς η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου δεν το έχει ακόμη αντιληφθεί για αυτό και αναλώνεται σε ατέρμονες κοκορομαχίες, πολιτικούς ελιγμούς και λεκτικές κορώνες μόνο και μόνο διότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι ποιος θα πρωταγωνιστήσει την επόμενη μέρα στα τηλεοπτικά πάνελ ή θα κερδίσει ένα καλό σχόλιο στον έντυπο τύπο. Να περνάει ο καιρός δηλαδή για να διατηρούνται στην πολιτική επικαιρότητα και από ουσία τίποτα.

Κοκορομαχίες… και υψηλοί τόνοι αλλά ουσία καμία σε κανένα θέμα. Ο καθένας λέει αυτά που θέλει να πει με αληθοφανή επιχειρήματα και τρέφει και την ψευδαίσθηση ότι θα πείσει και το λαό.

Αυτό που όμως καταλαβαίνουμε εμείς είναι ότι οι πολιτικοί μας δεν έχουν τη διάθεση από ότι φαίνεται να καταλάβουν εύκολα πόσο δεινοπαθούν οι πολίτες από την οικονομική πολιτική που ακολουθείται και αναλώνονται σε κοκορομαχίες και ανταλλαγή εκφράσεων που λίγο ενδιαφέρουν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που δεινοπαθούν.

Οι πολίτες βλέπουν διαρκώς μέτρα και ρυθμίσεις να έρχονται, να ψηφίζονται, να παγιώνονται αντεργατικοί και αντιλαϊκοί νόμοι και ο δρόμος να είναι στρωμένος με αγκάθια και οι πολιτικοί ταγοί να μαλώνουν μεταξύ τους. Η χώρα βρίσκεται σε πολύπλευρη κρίση και δεν φταίει μόνο η οικονομική κατάσταση έγιναν πολλά λάθη και κανένας δεν τόλμησε να έρθει σε ρήξεις και άφησε να διαιωνίζεται μια κατάσταση που δυστυχώς έχει πλέον ξεπεραστεί από τις εξελίξεις .

Οι πολιτικές ηγεσίες δεν τολμούν να παραδεχτούν τα λάθη τους και οι αγανακτισμένοι τους το λένε ξεκάθαρα δεν μπορείτε άλλο να μας παραμυθιάζεται είναι ώρα τολμήσετε τις δικές σας ρήξεις. Κανείς δεν σκέφτεται και κατ’ επέκταση δεν νοιάζεται ότι το ζητούμενο είναι πως θα αντέξει ο λαός το βάρος των πιέσεων που δέχεται εξαιτίας αυτής της πολιτικής που ασκείται.

Δεν υποστηρίζουμε ότι θα λυθούν δια μαγείας τα προβλήματα στην χώρα μας ούτε ότι εν μία νυκτί μπορούν να βρεθούν λύσεις και χρήματα για να μοιραστούν στον κόσμο.

Όμως θα μπορούσαν π.χ να επιστρέψουν στη χώρα τα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό όλα αυτά τα χρόνια οι ισχυροί παράγοντες της χώρας. Θα μπορούσε επίσης ο κρατικός μηχανισμός να είναι πιο ευέλικτος όταν έχει να κάνει με σεισμόπληκτους, όπου δήμαρχοι και υπουργοί έμπλεξαν τις γραμμές τους και χρειάστηκε η παρέμβαση του πρωθυπουργού για να αντιμετωπιστούν οι δυσλειτουργίες. Θα μπορούσε επίσης επιτέλους να γίνει με πολιτικούς όρους αυτή η περιβόητη επαναδιαπραγμάτευση των όρων των μνημονίων έτσι ώστε να σταματήσει αυτή η αφαίμαξη του οικογενειακού εισοδήματος των εργαζομένων και των άλλων χειμαζόμενων κοινωνικών ομάδων. Θα μπορούσε εξάλλου να απλοποιηθεί το φορολογικό σύστημα αλλά και να γίνει πιο δίκαιο γιατί οι πολίτες δεν έχουν άλλα χρήματα να πληρώνουν… Για όλα αυτά εν κατακλείδι θα περίμενε κανείς να μιλάνε στα πολιτικά πάνελ και όχι να γίνονται απλά διαπιστώσεις και αντιπαραθέσεις χωρίς όμως ουσία για τον πολίτη. Για αυτό κάτι πρέπει… να αλλάξει επειγόντως.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου