Βάσω Κυριαζή:Ελεγχος σε όλους

βάσω-κυριαζήελεγχος-σε-όλους-207218

Tρεις εθνοπατέρες… «τσίμπησε» ο έλεγχος που έγινε και όπως αποδείχτηκε είχαν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2012. Οι ίδιοι βέβαια μετέρχονται δεκάδες δικαιολογίες για να πείσουν ότι δεν έκαναν κάτι κακό ενώ πραγματικά είναι απίστευτη η Ν.Δ. που έβγαλε και ανακοίνωση γιατί «ανακάλυψε εχθρούς πίσω από αυτό το θέμα, που δήθεν θέλουν να της κάνουν κακό».

Έσπευσε το κόμμα να υποστηρίξει τον Βασ. Κικίλια ενώ και οι άλλοι δύο βουλευτές η κ. Ρεπούση και ο κ. Καπερνάρος επίσης με ανακοινώσεις τους προσπαθούν να πείσουν ότι είναι «λευκές περιστερές» και ότι τα χρήματα αυτά ήταν δικαιολογημένα και δηλωμένα… Μόνο που δεν απαντούν για ποιο λόγο έσπευσαν να βγάλουν τα χρήματα στο εξωτερικό όταν στο εσωτερικό γίνεται τόσος ντόρος για όλους αυτούς που την ώρα που η χώρα μάτωνε… έσπευσαν να διασφαλίσουν τις καταθέσεις τους.

Και όταν βέβαια πρόκειται για βουλευτές, είναι απαράδεκτη δύο φορές μία τέτοια κίνηση, διότι υποτίθεται ότι πρόκειται για πολιτικούς ταγούς που θα έπρεπε να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα και να εμπνέουν με τις κινήσεις τους εμπιστοσύνη και στον υπόλοιπο λαό.

Όπως και να έχει το όλο θέμα, καλώς έκανε η εφημερίδα το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και αποκάλυψε το γεγονός για να υποχρεωθεί μετά το ΥΠΟΙΚ να ανακοινώσει τα ονόματα, διότι οι διαρροές σπίλωναν και άλλους πολιτικούς. Αυτό ήταν επιβεβλημένο να γίνει για να γνωρίζουν οι πολίτες ποιοι πολιτικοί υποκρίνονται και ποιοι άλλα λένε και άλλα πράττουν και επιπροσθέτως ότι το κυρίαρχο που προέχει για αυτούς είναι η προάσπιση των προσωπικών τους συμφερόντων και όχι του λαού.

Κατά τα άλλα θα πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί ο έλεγχος όλων όσων απέστειλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό.

Σε εποχές που εξαντλείται η φοροδοτική ικανότητα ευρύτατων κοινωνικών στρωμάτων από τις συνεχείς επιβαρύνσεις, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η κυβέρνηση καθυστερεί τον έλεγχο των 54.000 εμβασμάτων που απεστάλησαν στο εξωτερικό διότι οι καθυστερήσεις στον έλεγχο και στη δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων αποτελεί πλέον κοινωνική πρόκληση.

Όταν μάλιστα από την αρχική εξέταση -όπως υποστηρίζει η ΔΗΜΑΡ σε πρόσφατη ανακοίνωσή της- προκύπτει ότι τα 25.000 από αυτά δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, προσλαμβάνει χαρακτήρα κοινωνικής πρόκλησης, η αποκάλυψη ότι σε μια διετία έχουν ελεγχθεί μόνο 50 καταθέτες, τότε προκύπτει η ανάγκη να ενισχυθούν οι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι έλεγχοι και να καταλογιστούν και να εισπραχτούν οι αναλογούντες φόροι.

Άλλωστε η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής συνιστά βασική προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση με ουσιαστική και δίκαιη ανακατανομή των επιβαρύνσεων. Ειδικά σε μία χειμάζουσα περίοδο όπου όλοι λίγο – πολύ υποβάλλονται σε τεράστιες οικονομικές θυσίες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου