Βάσω Κυριαζή:Μείζον σκάνδαλο

βάσω-κυριαζήμείζον-σκάνδαλο-223731

Διαστάσεις μείζονος σκανδάλου με κόντρες τόσο μεταξύ των κομμάτων όσο και στο εσωτερικό αυτών λαμβάνει η υπόθεση με τις παράνομες χρηματοδοτήσεις, κυρίως από τα απόρρητα κονδύλια του ΥΠΕΞ, σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Και όσο δεν σταματάνε οι αποκαλύψεις για τις ΜΚΟ και το πάρτυ εκατομμυρίων που διοργανώνονταν εις βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων τόσο φαίνεται το εύρος του πάρτυ που είχαν στήσει ορισμένοι με τις ευλογίες Υπουργών και πρωθυπουργών αργότερα εις βάρος του ελληνικού λαού που όπως αποδείχτηκε ήταν ο μόνος που δεν έφταιγε για να πληρώσει αυτά που πληρώνει σήμερα.

Και όμως κάποιοι δεν δικαιολογούνται να δηλώνουν σήμερα ότι πέφτουν από τα σύννεφα διότι καταγγελίες για το πώς λειτουργούν οι ΜΚΟ είχαν γίνει πολλές όπως επίσης και δημοσιεύματα κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο υλοποιούσαν προγράμματα, ότι δεν ελέγχονταν σχεδόν από καθένα και ότι πίσω από όλον αυτόν τον πακτωλό χρημάτων έπρεπε να υπάρχει στενή παρακολούθηση και ενδελεχής έλεγχος.

Γιατί δεν είναι μόνο πως αξιοποίησαν και για ποιους λόγους τόσα χρήματα αλλά και ότι κάποια στιγμή είχαν πάρει τέτοια φόρα που έφτασαν να υποδύονται και το ρόλο του εργοδότη, μοιράζοντας δουλειές όπως με τα πεντάμηνα απασχόλησης.

Στη Μαγνησία υπάρχουν, ούτε μία, ούτε δύο, αλλά δεκατέσσερις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της Μαγνησίας, αρκετές από τις οποίες άγνωστες για το έργο τους στο ευρύ κοινό και μάλιστα συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των οργανώσεων που εντάχθηκαν κατά καιρούς σε προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης.

Πριν από δύο χρόνια, το Υπουργείο Εργασίας περνώντας στην αντεπίθεση για την έντονη κριτική που δέχεται για την συνεργασία με ΜΚΟ για το πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας και ο Υπουργός Γ. Κουτρουμάνης είχε δώσει στη δημοσιότητα ολόκληρο τον κατάλογο με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που εντάχθηκαν σε προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας όμως μόνο. Προφανώς δεν μπορούσε να προβλέψει ο κ. Κουτρουμάνης, τις αποκαλύψεις που θα ακολουθούσαν τώρα με τις ΜΚΟ που διαχειρίστηκαν χρήματα από το ΥΠΕΞ επί υπουργίας Γιώργου Παπανδρέου και διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.

Έτσι λοιπόν 707 ΜΚΟ εντάχθηκαν σε προγράμματα απασχόλησης και έλαβαν συνολικά το ποσό των 39 εκατομμυρίων ευρώ, δημιουργώντας παράλληλα 1.826 θέσεις εργασίας.
Μεταξύ αυτών των 707 ΜΚΟ συμπεριλαμβάνονται και οι 14 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της Μαγνησίας όπου όπως καταγράφηκε τα ποσά που τους εγκρίθηκαν δεν ήταν διόλου ευκαταφρόνητα, σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις μιλάμε για επιχορηγήσεις 150.000 ευρώ και πλέον.

Το θέμα είχε προκαλέσει έντονες συζητήσεις τότε. Έγινε ένας θόρυβος και μετά το όλο θέμα ξεχάστηκε. Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών όμως είναι ιδιαίτερα σοβαρές και κανείς δεν έχει πλέον το δικαίωμα να στρουθουκαμηλίζει. Θα πρέπει αυτός ο έλεγχος να συνεχιστεί σε όλες τις ΜΚΟ και εάν μη τι άλλο όσες είναι πράγματι «αμαρτωλές» να καταργηθούν και οι απατεώνες να μπούνε φυλακή. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Καμία άφεση αμαρτιών σε όσους έπιναν στην υγειά των κορόιδων, δηλαδή όλων εμάς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου