Βάσω Κυριαζή: Ο συνταξιούχος κ. Πάγκαλος

βάσω-κυριαζή-ο-συνταξιούχος-κ-πάγκαλο-447672

Φαντάζομαι ότι όποιος άκουσε χθες τον Θεόδωρο Πάγκαλο να λέει ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα οικονομικό διότι η σύνταξή του έχει μειωθεί.

Και βέβαια ο πληθωρικός πρώην υπουργός μπορεί να μας έχει συνηθίσει στις προκλήσεις, όμως αυτή τη φορά μέσα από την εβδομαδιαία του ραδιοφωνική ώρα στο βήμα fm ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Με αφορμή την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων των δικαστικών και εισαγγελέων, μίλησε κι αυτός για τη δική του σύνταξη.

Οπως είπε κανονικά παίρνει κάθε μήνα 5.900 ευρώ αλλά με τις εισφορές αλληλεγγύης τελικά φτάνει να λαμβάνει μόλις 1.800 ευρώ: «Δεν είναι μεν σύνταξη πείνας, αλλά δεν είχα προγραμματίσει στη ζωή μου να έχω τόσα. Είχα προγραμματίσει κάτι παραπάνω», πρόσθεσε.

Πάντως, μετά από πίεση βέβαια των δημοσιογράφων παραδέχθηκε ότι λαμβάνει σύνταξη και ως δικηγόρος ακόμη 800 ευρώ το μήνα (συνολικά, δηλαδή, 2.600 ευρώ) αλλά και πάλι δεν του φτάνουν.

Και έχει το θράσος -διότι περί θράσους πρόκειται- να μιλάει ενώπιον του ελληνικού λαού και να κλαίγεται ότι δεν του φτάνουν τα 2.600 ευρώ με πληρωμένους τους φόρους, όταν τα 2/3 του ελληνικού λαού δεινοπαθούν, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν πλέον ούτε στις βασικές τους υποχρεώσεις εξαιτίας όλων αυτών των πολιτικών που ελέω μνημονίων ψήφισε ο κ. Πάγκαλος και οι υπόλοιποι βουλευτές των πολιτικών δυνάμεων που στήριξαν τα μνημόνια.

Και ο κ. Πάγκαλος -εάν θέλετε- δεν δικαιούται δύο φορές να ομιλεί διότι ήταν αυτός που υπερθεμάτισε όσο κανείς για τις μνημονιακές πολιτικές, κουνούσε το δάχτυλο στον ελληνικό λαό, έβρισε όσο λίγοι τους δημοσίους υπαλλήλους και όποιον αντιστάθηκε σε αυτές τις πολιτικές ενώ το ιδεολόγημά του «μαζί τα φάγαμε» έγινε καραμέλα στο στόμα υπουργών και στελεχών που μάχονταν με πάθος υπέρ του νοικοκυρέματος της χώρας και της ανάγκης να αλλάξουν όλα. Και τώρα που «άλλαξαν» προς το χειρότερο φυσικά, βγαίνει και ο κ. Πάγκαλος και παραπονιέται ότι δεν του φτάνουν τα χρήματα και ότι έχει υποστεί περικοπές.

Γι’ αυτό και αποτελούν πρόκληση τα λόγια του, απαράδεκτες οι επισημάνσεις του και εάν μη τι άλλο γενικότερα οι εκτιμήσεις και οι παρατηρήσεις του.

Και επιτέλους κάποιος πρέπει να τον βάλει στη θέση του, διότι δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνει και προκαλεί με τις απόψεις του αλλά χθες ξεπέρασε τα εσκαμμένα, κλαψουρίζοντας σαν τον κάθε απλό συνταξιούχο που μόλις περνάει το 15θήμερο δεν έχει χρήματα ούτε για τα απολύτως απαραίτητα και περιμένει το τέλος του μήνα να πληρωθεί τη σύνταξη, με την ψυχή στο στόμα για να πληρώσει λογαριασμούς και από ότι περισσέψει να κάνει τον προγραμματισμό του για το υπόλοιπο του μήνα.

Σε αυτή την κατάσταση ο κ. Πάγκαλος δεν πρόκειται να φτάσει ποτέ, διότι ως επαγγελματίας πολιτικός φρόντισε τόσα χρόνια… να κάνει το κουμάντο του. Και το λέμε αυτό χωρίς καμία αιχμή αλλά ως μία παρατήρηση που αφορά την πλειοψηφία του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων δεν τους είδαμε… να υποφέρουν κιόλας οικονομικά. Σε αντίθεση φυσικά με το λαό που έγινε ο «παρίας της Ευρώπης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου