Βάσω Κυριαζή:Δεν θα τους ακούει κανείς

βάσω-κυριαζήδεν-θα-τους-ακούει-κανείς-563039

Τα μπιλιετάκια πάνε και έρχονται. Λογαριασμοί των ΔΕΚΟ, εφορία, χαράτσια, ασφάλειες, τέλη κυκλοφορίας και μέχρι τέλος του χρόνου δεν θα ξέρουμε τι έχουμε ακόμη να πληρώσουμε. Κάθε μέρα και μέχρι το μεσημέρι μπροστά από ένα γκισέ και μετά συνέχεια στον αγώνα της καθημερινότητας. Εάν αυτό δεν είναι χάος σας παρακαλώ πολύ να μου πείτε τι ακριβώς άλλο στοιχειοθετεί την εικόνα του χάους. Την εικόνα αυτή που δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι υπάρχει οι κυβερνώντες.

Και ενώ η παιδεία… βρίσκεται σε χάος, η υγεία… στον αέρα και οι πολίτες χρεωκοπημένοι.

ΑΕΙ και ΤΕΙ, με αφορμή τη «διαθεσιμότητα» των διοικητικών υπαλλήλων, είναι κλειστά και κανείς δεν ξέρει που πρόκειται να βγάλει αυτή η ιστορία.

Η υγεία βρίσκεται στον… αέρα. Η πρωτοβάθμια περίθαλψη είναι υποτυπώδης, η νοσοκομειακή περίθαλψη απαράδεκτη, τα φάρμακα για τους ασθενείς ένας βραχνάς, αφού δεν υπάρχει η συμμετοχή για δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά και οι φορείς υγείας έχουν ουσιαστικά χρεοκοπήσει. Οι υγειονομικοί φορείς για πρώτη φορά στρατεύονται και αυτό δεν είναι τυχαίο και προσπαθούν να σώσουν ότι μπορούν, δίνοντας όμως πραγματικά έναν άνισο αγώνα απέναντι σε έναν Άδωνι, που «ότι βρει το σφάζει και το μαχαιρώνει» και «οργώνει τα κανάλια από το πρωί μέχρι το βράδυ» προκειμένου να «επικοινωνήσει το δικό του μήνυμα».

Και η ζωή συνεχίζεται με τους ανέργους να στοιβάζονται στα γκισέ του ΟΑΕΔ περιμένοντας το επίδομα ή μία θέση εργασίας έστω για 490 ευρώ το μήνα, ενώ ήδη η ανεργία αγγίζει το 30% και στους νέους το 58%.

Η φτώχεια επεκτείνεται με μεγάλη ταχύτητα στα μικρομεσαία στρώματα και η εξαθλίωση φθάνει πια σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Δεν υπάρχει οικογένεια που να μην έχει «χτυπηθεί» από την ανεργία και τις περικοπές, δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει βαρυγκωμήσει από τα χαράτσια, δεν υπάρχει Έλληνας που να μην στενάζει «φορτωμένος» με τις συνέπειες μίας κρίσης που δεν είναι πλέον μόνο οικονομική, αλλά και κοινωνική και ηθική.

Και όσο ακούς τους εκπροσώπους των δύο συγκυβερνώντων να υπερθεματίζουν για την ανάγκη να σωθεί η Ελλάδα τόσο αναρωτιέσαι, εάν έχει νόημα να σωθεί μία χώρα εάν οι πολίτες της χάσουν την αξιοπρέπειά τους, χάσουν το βιός τους, χάσουν τα όνειρά τους, χάσουν το ίδιο το νόημα να παλεύουν για μία καλύτερη ζωή;

Είμαι σίγουρη ότι τέτοια ερωτήματα και άλλα τόσα θα ήθελε να θέσει ο καθένας από εσάς στους κυβερνώντες, με την ελπίδα όμως να πάρει μία ουσιαστική απάντηση και όχι αυτά τα φληναφήματα που ακούμε κάθε μέρα στα πρωινά πάνελ, όπου αντί για διάλογο, ο καθένας λέει το δικό του μονόλογο και νομίζουν κιόλας ότι κάποιους τους ακούει.

Σε λίγο, εάν συνεχίσουν έτσι, συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι, είμαι σίγουρη ότι εκτός από τους ίδιους και τους δημοσιογράφους του πάνελ δεν θα τους ακούει κανείς άλλος, γιατί δεν θα έχουν να πούνε κάτι αξιόλογο που να ενδιαφέρει επί της ουσίας τον πολίτη και να δίνει διέξοδο στα αδιέξοδα που του έχουν δημιουργήσει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου