ΤΡΙΚΑΛΑ

Τρίκαλα: 26χρονος λήστεψε φαρμακείο με “καρφωτικό” πιστόλι

τρίκαλα-26χρονος-λήστεψε-φαρμακείο-με-23785

Για κλοπή σε φαρμακείο συνελήφθη χθες βράδυ ένας 26χρονος, ο οποίος είχε διαπράξει νωρίτερα και κλοπή μοτοποδηλάτου. Ο νεαρός χρησιμοποίησε ένα πιστόλι συρραφής μεταλλικών αντικειμένων, γνωστό ως “καρφωτικό”, προκειμένου να αναγκάσει τον 60χρονο υπεύθυνο του φαρμακείου να του δώσει μικρό χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή.

Για τη μετάβασή του στο φαρμακείο, αλλά και τη διαφυγή του, χρησιμοποίησε το μοτοποδήλατο το οποίο είχε αφαιρέσει από συγγενικό του πρόσωπο. Έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με την απειλή του πιστολιού, πήρε μόλις 20 ευρώ από το ταμείο του φαρμακείου, ενώ κατά την έξοδό του από αυτό πυροβόλησε στο αέρα, τέσσερις φορές.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν άνδρες της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης και του Τμήματος Ασφαλείας, εντοπίζοντας τον 26χρονο, μία ώρα αργότερα, να κινείται με Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο. Στο Τμήμα Ασφάλειας, όπου τον προσήγαγαν οι αστυνομικοί, αναγνωρίστηκε από τον 60χρονο παθόντα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, κλοπή μεταφορικού μέσου και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι αμέσως μετά τη ληστεία, ο 26χρονος επέστρεψε το μοτοποδήλατο στο σημείο από το οποίο το είχε πάρει. Στη συνέχεια, δε, αφού άλλαξε τα ρούχα που φορούσε κατά την τέλεση της ληστείας, μετέβη με αυτοκίνητο στα Τρίκαλα, όπου πάλι προέβη σε δύο πυροβολισμούς στον αέρα, για αδιευκρίνιστους λόγους.

Στην κατοχή του 26χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το πιστόλι με το οποίο τέλεσε τη ληστεία, ένα ζευγάρι μάλλινα γάντια, ένα μαύρο κομμάτι υφάσματος και ένας μάλλινος σκούφος, ένα μαύρο μπουφάν το οποίο φορούσε κατά τη ληστεία και δύο πλαστικές ταινίες που περιείχαν 10 μεταλλικά καψύλλια – πριτσίνια η καθεμία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου