ΤΡΙΚΑΛΑ

Τρίκαλα: Κινδυνεύουν με απόλυση από το ΙΚΑ

τρίκαλα-κινδυνεύουν-με-απόλυση-από-το-98385

Mε απόλυση κινδυνεύουν 500 εργαζόμενοι του ΙΚΑ, βάσει οκτώ αποφάσεων που εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας, κρίνοντας ότι η διάταξη με την οποία προσελήφθησαν στο ίδρυμα είναι αντισυνταγματική. Μεταξύ των 500 υπαλλήλων, δύο εργάζονται στο ΙΚΑ Τρικάλων και τέσσερις στο ΙΚΑ της Καλαμπάκας.

Οι συγκεκριμένοι είχαν πετύχει μέσω ΑΣΕΠ στις εξετάσεις για να προσληφθούν στην Αγροτική Τράπεζα σε μια περίοδο που είχε δρομολογηθεί η αποκρατικοποίησή της με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υλοποιηθούν οι προσλήψεις.Για να λυθεί το ζήτημα οι επιτυχόντες προσλήφθηκαν από το ΙΚΑ όπου υπήρχε ανάγκη προσωπικού.

Μια μετάταξη όμως που είχε ως συνέπεια να μείνουν εκτός ΙΚΑ ακόμη 500 άτομα που μέσω ΑΣΕΠ είχαν επιτύχει την πρόσληψή τους στο ίδρυμα.

Αυτοί προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη όπου και δικαιώθηκαν. Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα στο δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ ο διευθυντής του ΙΚΑ Τρικάλων κ. Βαγγέλης Γεωργολόπουλος η διοίκηση του Ιδρύματος καταβάλλει προσπάθεια, ώστε να παραμείνουν στη θέση τους όλοι οι υπάλληλοι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου