ΤΡΙΚΑΛΑ

Τρίκαλα: Διπλασιάστηκαν τα ποσοστά κατάθλιψης και οι απόπειρες αυτοκτονίας

τρίκαλα-διπλασιάστηκαν-τα-ποσοστά-κα-159605

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για τα περιστατικά κατάθλιψης αλλά και τις αυτοκτονίες ή απόπειρες στο Νομό Τρικάλων, τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τον Διευθυντή του Ψυχιατρικού Τμήματος του Νοσοκομείου Τρικάλων Γιώργο Τσίγκα, στο περιθώριο της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας.

Όπως ανέφερε σήμερα το πρωί, σε συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, “οι πανελλαδικές μελέτες έχουν δείξει ότι το ποσοστό καταθλιπτικών ατόμων ξεπέρασε στις μέρες μας το 20%, όταν προ της οικονομικής κρίσης ήταν μόλις στο 3%”.

Σχετικά με τις αυτοκτονίες ή απόπειρες, σύμφωνα με τον κ. Τσίγκα “τα ποσοστά έχουν σχεδόν διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, τόσο στη χώρα όσο και στο Νομό Τρικάλων”. Ενδεικτικό, όπως σημείωσε, είναι ότι “στο Νοσοκομείο Τρικάλων νοσηλεύονται σε ετήσια βάση περισσότερα από 70 άτομα, ηλικίας κυρίως 50 έως 60 ετών, με απόπειρα αυτοκτονίας, όταν τα προηγούμενα χρόνια οι αντίστοιχες περιπτώσεις δεν ξεπερνούσαν τις 40”.

Παρά τις αυξημένες ανάγκες στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών, στο Νοσοκομείο Τρικάλων δεν λειτουργεί Ψυχιατρική Κλινική, αίτημα το οποίο έχει τεθεί, αλλά η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος δεν φαίνεται να προωθεί, όπως κατήγγειλε ο Διευθυντής του Ψυχιατρικού Τμήματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου