ΤΡΙΚΑΛΑ

Eπεισοδιακή εισβολή των πρώην συμβασιούχων στο Γραφείο του Δημάρχου Τρικκαίων (βίντεο)

eπεισοδιακή-εισβολή-των-πρώην-συμβασι-179725

Απίστευτους διαλόγους κατέγραψε σήμερα η κάμερα του trikalaola.gr στο Δημαρχείο Τρικκαίων μετά την “εισβολή” πρώην συμβασιούχων -που εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι- στο Γραφείο του κ. Χρήστου Λάππα, ο οποίος, εκείνη την ώρα (λίγο μετά τις 10 π.μ.), βρισκόταν σε σύσκεψη με αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες.

50 πρώην συμβασιούχοι συγκεντρώθηκαν στις 9 π.μ. έξω από το Δημοτικό Μέγαρο της πόλεώς μας και κατευθύνθηκαν στον 1ο όροφο χωρίς να έχουν…

προγραμματισμένο ραντεβού με τον κ. Λάππα. Έμειναν μια ώρα περίπου στους διαδρόμους και είχαν διάλογο, σε ορισμένες στιγμές πολύ έντονο, με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας & Άμεσης Επέμβασης κ. Θεόδωρο Σπανό. Όταν ενημερώθηκαν ότι ο Δήμαρχος δεν μπορούσε να τους δεχτεί, αποφάσισαν να μπουν μέσα, παρά την προσπάθεια του αντιδημάρχου κ. Βασίλη Τσιάνα να τους εμποδίσει…

«Αρκετά με αυτήν την κοροϊδία. Δεν πάει άλλο. Πεινάει ο κόσμος, το καταλαβαίνετε; Οι καρέκλες έχουν και ευθύνες, κύριοι. Αν δεν μπορείτε, να παραιτηθείτε!», είπε, έξαλλος, ο κ. Μαντέλλος. «Τελειώσατε; Καθίστε εδώ μόνοι σας και κάντε…

Εγώ πάω στον Εισαγγελέα!», ήταν η απάντηση του κ. Λάππα, με τους συμβασιούχους να τον… προτρέπουν («να πάτε!») και τον κ. Μαντέλλο να του λέει «αρκετά με το θράσος σας κύριε Λάππα», «είσαι ανεύθυνος και ανεπαρκής», τον Δήμαρχο να του απαντά «καραγκιόζη, ανεύθυνε» και κάποιους πρώην εργαζόμενους να φωνάζουν «ντροπή».

Προτού ο κ. Λάππας κατέβει τα σκαλιά, τον πλησίασε ο κ. Δημήτρης Παδιός λέγοντάς του πως η συζήτηση μαζί του δεν θα κρατούσε «πάνω από πέντε λεπτά».

Ο Δήμαρχος ζήτησε «να φύγει ο Μαντέλλος, αν θέλετε να μιλήσουμε. Μπήκε μέσα κι άρχισε να βρίζει. Αυτός σας εκπροσωπεί. Εκεί καταντήσατε… Δηλαδή, τι διάλογο θα κάνω εγώ, μπορείτε να μου πείτε; Βγάλτε τον έξω να μιλήσουμε. Διότι ο διάλογος προϋποθέτει, πάνω απ’ όλα, αυτοσεβασμό και αλληλοσεβασμό».

Τελικά, ο κ. Μαντέλλος έμεινε… εντός! Ο κ. Λάππας απείλησε να φύγει «αν συνεχίσει να μιλάει ο κ. Μαντέλλος» και, για κάποια λεπτά, επικράτησε ηρεμία. «Μας κυνηγούν από την Τράπεζα», πετάχθηκε πρώην συμβασιούχος. «Και μένα νομίζετε ότι δεν με κυνηγάνε για να με βάλουν φυλακή για τα χρέη του Ταμήλου;», αντέδρασε ο κ. Λάππας.
Τα αίματα άναψαν και πάλι όταν ο κ. Μαντέλλος παρενέβη σε μια λεκτική αντιπαράθεση του Δημάρχου με γυναίκα – πρώην συμβασιούχο.

– Λάππας: Με λέει ανίκανο…
– Μαντέλλος: Είναι… πολιτικό όρος.
– Λάππας: Σώπα, ρε, που είναι πολιτικός όρος. Δικηγόρε απλήρωτε, τενεκέ ξεγάνωτε…
– Μαντέλλος: Το ακούσαμε προχθές (σ.σ. στο ραδιόφωνο), το δικό σας λεξιλόγιο, το πολιτισμένο. Εσύ έγινες ρεντίκολο.
– Λάππας: Δεν είμαι σεμνότυφος, σεμνός είμαι… Αγράμματε. Ακόμα και η Αγία Γραφή την λέει αυτή την λέξη. Την διάβασες ποτέ; Σεμνότυφε…
– Μαντέλλος: Πας να δικαιολογήσεις έτσι μια αγοραία έκφραση;
– Λάππας: Την λέει το Ευαγγέλιο ή δεν την λέει;
– Μαντέλλος: Την λέει…
– Λάππας: Τότε, γιατί ζορίζεσαι; Γιατί ξέρεις λίγα γράμματα, γι’ αυτό. Μάθε γράμματα κι έλα να μου κάνεις γράμματα…
– Μαντέλλος: Δηλαδή, άμα σου πω ότι είσαι μ… (σ.σ. δεν ανέφερε την λέξη, σταμάτησε στο «μ»), θα το δεχτείς;
– Λάππας: Δεν είπα αυτό, είπα ότι το λέει στο Ευαγγέλιο.
– Μαντέλλος: Αν, λέω αν, σου πω αυτή την λέξη δεν θα με πετάξεις έξω;
– Λάππας: Όχι, δεν θα σε πετάξω. «Αν», λέω…
– Μαντέλλος: Ε, κάτσε μην την… πω, λοιπόν.

Ως προς το ζέον ζήτημα της πληρωμής τώρα, ο Δήμαρχος Τρικκαίων ανέφερε αυτολεξεί: «Κάνω προσπάθειες να βρω χρήματα έτσι ώστε όταν η Κυβέρνηση μας δώσει τον Οκτώβριο τα ληξιπρόθεσμα να είναι μέσα και οι οφειλές απέναντι σε πρώην συμβασιούχους. Αλλιώς δεν υπάρχει καμία δυνατότητα… Ο μόνος τρόπος για να πληρωθείτε είναι να πιέσετε τους βουλευτές, όπως κάνω κι εγώ κάθε μέρα, να εντάξουν στα ληξιπρόθεσμα και τις δικές σας οφειλές».

Κατόπιν, ο κ. Λάππας έφυγε από το Γραφείο αφήνοντας τους πρώην συμβασιούχους εκεί. Αρχικά, υπήρξε σκέψη για κατάληψη, αργότερα ωστόσο αποχώρησαν για να πάνε στον Εισαγγελέα και την Επιθεώρηση Εργασίας.

Δείτε το 1ο μέρος του επίμαχου αποκλειστικού βίντεο του trikalaola.gr και θα ακολουθήσει αμέσως μετά το 2ο μέρος εξίσου πολύ ενδιαφέρον.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου