ΤΡΙΚΑΛΑ

Στην Βουλή το θέμα με την 7χρονη Τρικαλινή που προσβλήθηκε από ελονοσία

στην-βουλή-το-θέμα-με-την-7χρονη-τρικαλι-193617

Στη Βουλή με ερώτησή τους φέρνουν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» το θέμα των κρουσμάτων ελονοσίας, με αφορμή το περιστατικό του 7χρονου Τρικαλινού κοριτσιού που μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισα σε κρίσιμη κατάσταση.

Σε δηλώσεις της η βουλευτής Μαγνησίας του κόμματος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να υποβαθμίσει το συγκεκριμένο περιστατικό».

Αφού σημείωσε ότι το παιδί είχε κάνει διακοπές στην Λακωνία, όπου -όπως επεσήμανε- «πέρυσι καταγράφηκε πλήθος κρουσμάτων ελονοσίας στον τοπικό πληθυσμό λόγω της παρουσίας Πακιστανών λαθρομεταναστών φορέων της νόσου», η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπενθύμισε ότι πριν από ένα χρόνο (7/12/2011) το υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα ο αρμόδιος φορέας του για τις μολυσματικές ασθένειες (ΚΕΕΛΠΝΟ) διαβεβαίωνε εγγράφως την Βουλή ότι «το φαινόμενο οδεύει προς την λήξη του» και ότι «δεν υπάρχει κανένας τουριστικός κίνδυνος».

«Προφανώς ούτε η επιδημία ελονοσίας έχει σταματήσει, ούτε όμως και η επιδημία ανευθυνότητας των αρμοδίων», παρατήρησε χαρακτηριστικά η κ. Χρυσοβελώνη και κάλεσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αντιληφθεί «ότι έχει προσωπικές ευθύνες έναντι των Ελλήνων πολιτών για τη δημόσια υγεία».

trikalanews.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου